Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Markus Zusak

Kradljivica knjiga

  • Nakladnik: Profil
  • 01/2008.
  • 360 str., tvrdi uvez
  • ISBN
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Priču iz 1939. godine i Njemačke kojom vladaju nacisti, pripovijeda sama Smrt. Djevojčicu Liesel i njenog mlađeg brata majka je prisiljena povjeriti prijateljima, a kad Lieselin mlađi brat umre, Liesel na njegovom grobu pronalazi knjigu uz koju će naučiti čitati i koja će joj promijeniti život.

To je početak priče koja istražuje snagu riječi: njihovu moć da potaknu, uništavaju, ali i liječe. Gaseći žeđ za čitanjem, Liesel postaje kradljivica knjiga, spašavajući ih iz lomača i skrivajući...

Zusakov roman o djevojčici i Smrti, priča je o nadi i ljepoti koje opstaju usred užasa i tuge, priča o ljubavi i smrti, koja svojom snagom gotovo da ne zaostaje za dnevnicima Ane Frank.

***

Markus Zusak rođen je u Sydneyju 1975. godine. Sve njegove knjige (The Underdog, Fighting Ruben Wolfe, Getting the Girl, I Am the Messenger i Kradljivica knjiga) prevođene su na strane jezike i nagrađivane uglednim književnim nagradama priskrbljujući svojem autoru naziv jednog od najinovativnijih i najpoetičnijih mladih romanopisaca engleskoga govornog područja.

Zusak je dobitnik nagrada:
CBC Book Of the Year Award (2003.),
NSW Premiers Literary Award (2003.),
Ethel Turner Prize, Printz Honor (2006.)...

Markus Zusak rođen je u Sydneyju 1975. godine. Sve njegove knjige ("The Underdog", "Fighting Ruben Wolfe", "Getting the Girl", "I Am the Messenger" i "Kradljivica knjiga") prevođene su na strane jezike i nagrađivane uglednim književnim nagradama priskrbljujući svojem autoru naziv jednog od najinovativnijih i najpoetičnijih mladih romanopisaca engleskoga govornog područja.

Roman "Kradljivica knjiga" (The book thief) objavljen je u njegovoj rodnoj Australiji 2005., a u ostatku svijeta 2006. godine. Preveden je na 40 jezika, prodan u više od osam milijuna primjeraka, osvojivši mnoge cijenjene književne nagrade. Prema romanu snimljena je filmska adaptacija Briana Percivala/20th Century Fox (2013).

Godine 2018., nakon trinaest godina pauze, Markus Zusak objavio je šesti roman "Bridge of Clay".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –