Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 24.04.2012.

MasterCard Brod knjižara raspisuje natječaj za najbolju kratku priču

Poznati kulturno-turistički projekt MasterCard Brod knjižara – Brod kulture raspisuje treći po redu natječaj za najbolju kratku priču. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba „MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture“.

Planet9 poklanja čitač elektroničkih knjiga s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100 000 naslova na stranim jezicima te priliku za promociju zbirke na planet9.hr. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektronskih knjiga.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, Lidija Dujić, književna kritičarka, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i Sanja Lovrenčić, književnica, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012." Prvi put zbirka priča će, osim u tiskanom izdanju, biti objavljena i dostupna na elektronskoj knjižari Planet9.

Manifestaciju „MasterCard Brod knjižara – Brod kulture“ već petu godinu bezrezervno podržava kompanija MasterCard Europe koja je prepoznala ovu manifestaciju kao jedinstvenu i neprocjenjivu u svijetu. Samo u posljednjih pet godina na palubi Broda knjižare gostovalo je više od 200 domaćih i stranih književnika, pjesnika i publicista. Kulturni program, koji uključuje izvođenje drame, čitanje stihova i književne radionice, kazališne predstave, recitale, značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim.

Natječaj je otvoren od 16. travnja 2012. do 16. svibnja 2012. godine.

Pravila natječaja za kratku priču:

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine od 4 kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Na početku teksta treba stajati:

•    ime i prezime autora
•    poštanska adresa
•    broj telefona/mobitela
•    i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov). To znači: Ako Marica Marković šalje priču pod naslovom Večer na obali, tada naslov priloga i filea koji se tako šalje treba biti marković-marica-večer. Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica. Priča ne smije biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –