Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.07.2011.

MasterCard Brod knjižara - turneja 2011.
Održava se
30.07.2011.

MasterCard Brod knjižara - Brod kulture, jedan od najatraktivnijih ljetnih kulturno-turističkih projekata, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije MasterCard Europe i pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, koji tradicionalno godinama obogaćuje hrvatsku kulturno-turističku ponudu, najavio je početak ovogodišnje turneje od 30. srpnja do 12. kolovoza 2011. godine na svečanoj proslavi 5. godina manifestacije u utvrdi Stari grad Sisak u nedjelju 10. srpnja.

Uz gostovanja domaćih i stranih pisaca, posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu cijeli dan. Posebna  atrakcija ovogodišnje turneje je kazališna predstava autora Ludwiga Bauera „Nebeski teatar“ u režiji redatelja Jasmina Novljakovića. čiju glavnu glumačku postavu čine eminentni književnik i glumac Enes Kišević u ulozi Držića te mlada i vrlo talentirana glumica Buga Župarić u ulozi Shakespearea. Predstava će se na palubi broda igrati svaku večer.

Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare zaplovit će i pobjednik natječaja za najbolju kratku priču, Bogdan Arnautović. Javnosti će se također imati priliku predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene  u zbirci, a koji će gostovati u nekim gradovima pristaništa Broda knjižare.

Glazbeni dio večeri upotpuniti će cubansko-hrvatska grupa CAIMAN VERDE uz prave ljetne hitove salse, i rumbe.

Za djecu su organizirane edukativne i kreativne radionice: Kreativna likovna i literarna radionica Pčelica, Coca-Colina radionica optimistične budućnosti, Mala škola kreativnog pisanja i Radionica plesa.

Sve radionice su u potpunosti besplatne za djecu i sve radionice će se odvijati u popodnevnim satima (od 18 sati i trajat će cca sat vremena). Sve radionice se održavaju ili na brodu ili ispred broda.

Destinacije manifestacije MasterCard Brod knjižara – Brod kulture 2011.

30.7.  - KRK
31.7.  - RAB
01.8.  - PAG
02.8.  - STARIGRAD PAKLENICA
03.8.  - SV. FILIP I JAKOV
04.8. -  ROGOZNICA
05.8. -  ZLARIN
06.8. -  ŠIBENIK
07.8. -  TROGIR
08.8. -  VIS
09.8. -  MILNA
10.8. -  SUPETAR
11.8. -  JELSA
12.8. -  MAKARSKA 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –