Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.06.2018.

Medicinska naklada predstavlja knjigu 'Palijativna skrb u zajednici'
Održava se
15.06.2018. u 13h

Palijativna skrb u zajednici

Medicinska naklada predstavit će udžbenik "Palijativna skrb u zajednici" (autori: Zoran Lončar, Milica Katić, Vesna Jureša i suradnici) u petak, 15. lipnja 2018. godine u 13:00 sati u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" (dvorana B, prizemlje, Rockefellerova 4, Zagreb).

Pozdravnu riječ održat će prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar".


Na predstavljanju će govoriti:

Palijativna skrb u zajednici Jureša Vesna, Katić Milica, Lončar Zoran

Palijativna se skrb temelji na holizmu i multidisciplinarnosti, mora biti dostupna svakom bolesniku, a uključuje sveobuhvatnu skrb kako za bolesnika tako i za njegove bližnje. Za provedbu palijativne skrbi nužno je predano i usklađeno djelovanje brojnih dionika, zdravstvenih i drugih profesionalaca, društvenih organizacija i udruga te volontera. Stoga je koordinacija i timski rad svih dionika preduvjet uspješnosti provedbe palijativne skrbi.

Vodeći se tim principima autori su u ovoj knjizi sustavno, temeljem najnovijih spoznaja, stručnih preporuka te usvojenih smjernica opisali svoje zadaće u pružanju palijativne skrbi u zajednici. Osim liječnika, autori ove knjige su i medicinske sestre, psiholozi, fizioterapeuti, radni terapeuti, liječnici dentalne medicine, ljekarnici i biokemičari te predstavnici zajednice odgovorni za provedbu zdravstvene zaštite.

Knjiga je ponajprije namijenjena studentima integriranog diplomskog studija medicine, sveučilišnog studija sestrinstva te poslijediplomskog specijalističkog studija Obiteljska medicina. No jednako tako vjerujemo da će knjiga biti iznimno koristan priručnik za liječnike obiteljske medicine i njihove suradnike koji neposredno zbrinjavaju bolesnike kojima treba palijativna skrb na primarnoj razini zdravstvene zaštite i koordiniraju timski rad u palijativnoj skrbi u zajednici.

Zoran Lončar Milica Katić Vesna Jureša

Palijativna skrb u zajednici

  • Medicinska naklada 05/2018.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768160
  • Cijena 231.00 kn

Palijativna se skrb temelji na holizmu i multidisciplinarnosti, mora biti dostupna svakom bolesniku, a uključuje sveobuhvatnu skrb kako za bolesnika tako i za njegove bližnje. Autori su u knjizi 'Palijativna skrb u zajednici' sustavno, temeljem najnovijih spoznaja, stručnih preporuka te usvojenih smjernica opisali svoje zadaće u pružanju palijativne skrbi u zajednici.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –