Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.06.2019.

Medicinska naklada predstavlja udžbenik ‘Anesteziologija u dentalnoj medicini’
Održava se
04.06.2019. u 14h

Anesteziologija u dentalnoj medicini Peršec Jasminka

Nakladnička kuća Medicinska naklada organizira predstavljanje udžbenika “Anesteziologija u dentalnoj medicini”, autorice Jasminke Peršec i suradnika, koje će se održati u utorak, 4. lipnja 2019. godine, u 14 sati, u Velikoj predavaonici Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Gundulićeva 5, Zagreb).
 

Tijekom posljednjih godina prisutnost anesteziologije u dentalnoj medicini eksponencijalno raste usporedno s razvojem novih tehnologija i mogućnostima koje značajno povećavaju broj medicinski složenih stomatoloških zahvata.

Iako se još uvijek većina dentalnih zahvata može izvesti uz primjenu lokalnih anestetika, sve se češće izvode zahvati u svjesnoj sedaciji, a prema potrebi i opsežnosti zahvata i u dubokoj sedaciji i općoj anesteziologiji. Danas opća anestezija u dentalnoj medicini ima svoje indikacije i od strane bolesnika i od strane struke.

Kroz dvanaest poglavlja udžbenik obuhvaća sva važna područja: od perioperacijske pripreme i pregleda bolesnika, farmakologije anestetika, opće i lokalne anestezije, sedacije, hitnih stanja u dentalnoj medicini, kardiopulmonarne reanimacije, koagulacijskih poremećaja, liječenja akutne i kronične boli te antimikrobne terapije.

Udžbenik služi studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave studija dentalne medicine kao nastavni materijal za lakše usvajanje znanja iz anesteziologije primjenjive za područje dentalne medicine.

Jasminka Peršec

Anesteziologija u dentalnoj medicini

  • Medicinska naklada 05/2019.
  • 238 str., tvrdi uvez
  • ISBN 978.9531768993
  • Cijena 231.00 kn

Kroz dvanaest poglavlja udžbenik 'Anesteziologija u dentalnoj medicini' Jasminke Peršec i suradnika obuhvaća sva važna područja: od perioperacijske pripreme i pregleda bolesnika, farmakologije anestetika, opće i lokalne anestezije, sedacije, hitnih stanja u dentalnoj medicini, kardiopulmonarne reanimacije, koagulacijskih poremećaja, liječenja akutne i kronične boli te antimikrobne terapije. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –