Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.12.2017.

Medicinska naklada predstavlja knjigu 'Sama u tami - Živjeti s depresijom' Vande Mršić Šimić
Održava se
13.12.2017. u 19:30h

Vanda Mršić Šimić: Sama u tami - Živjeti s depresijom

Sama u tami Mršić Šimić Vanda

Medicinska naklada predstavlja knjigu „Sama u tami – Živjeti s depresijom“ Vande Mršić Šimić, koje će se održati u srijedu, 13. prosinca 2017. godine, u 19 30 sati u Knjižici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.
 

Knjigu će predstaviti:

Prof. dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić
Dr. med. psihijatar Goran Jurcan
Glumica Antonija Stanšić Šperanda
Vlč. Nikola Legac
Moderator Ana Tomašković
Autorica Vanda Mršić Šimić

U ime Medicinske naklade: prof. Anđa Raič


**

Mnogi me pitaju zašto sam ovoj knjizi dala naslov "Sama u tami"? Čak mi je jedna bliska osoba rekla da bi potencijalni čitatelj mogao pomisliti da je to horor. - Depresija kao bolest i jest horor, odgovorila sam prijateljici. Što može biti gore od toga da ti u glavi nema ‘ničega’?

Trebalo mi je dosta hrabrosti odlučiti se na korak da o tome progovorim; pisati o depresiji otvoreno i bez srama. Nikada se nisam smatrala psihičkim bolesnikom, već osobom koja se zbog mnogih stresnih životnih situacija u jednom trenutku ‘slomila’. Tuga i tjeskoba pretvorile se u depresiju, a depresiju se mora liječiti. A zašto "Sama u tami"? Pa, rađamo se i umiremo sami. Cijeli smo svoj život okruženi različitim ljudima koji manje ili više utječu na naš život, no kad se nađemo u nekim teškim životnim situacijama i kad nam treba pomoć i savjet, radilo se i o vlastitoj obitelji, odgovor nakraju moraš naći sam, u sebi.

Svima onima koji su bolovali od depresije, koji boluju, ili će možda oboljeti, poručujem da se na vrijeme obrate liječniku jer će izlječenje i oporavak teći brže i lakše. Hvala svima koji su mi pomogli da ponovno zavolim život, posebno mami i tati. Njima posvećujem ovu knjigu! Ali i svima onima koji se bore s depresijom.

Vanda Mršić Šimić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –