Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 23.02.2019.

Ministarstvo kulture RH predstavilo Godišnje izvješće za 2018. godinu

Ministarstvo kulture RH

Ministarstvo kulture RH predstavilo je Godišnje izvješće za 2018. godinu koje sadrži detaljan pregled programskih i normativnih aktivnosti, s posebnim naglaskom na područja u kojima su provedene važnije reforme. Ministrica Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima je predstavila najvažnije aktivnosti u protekloj godini i najavila aktivnosti za ovu godinu (ili do kraja mandata) koje uključuju i novi Zakon o umjetnicima i obavljanju umjetničke djelatnosti, novi Zakon o financiranju kulture i kulturnim vijećima, izmjene i dopune Zakona o kazalištima, kao i pokretanje revizije medijskog zakonodavstva, Zakon o Hini i elektroničkim medijima te Zakon o medijima i HRT-u u 2020. godini.

Izvješće sadrži i podatke o proračunu Ministarstva kulture i financiranju po pojedinim kulturnim područjima u 2018. godini te navodi najznačajnije višegodišnje programe i projekte.

Ministarstvo kulture RH - Godišnje izvješće 2018.

Nakon provedenog „Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2019. godinu“, pristupilo se izradi analize proračunskih sredstava po pojedinim kulturnim djelatnostima, pa su objavljene i usporedne analize prijavljenih programa i odobrenih sredstava u 2019. godini, s ciljem valorizacije dosadašnjeg učinka i dobivanja smjernica za učinkovitiju raspodjelu proračunskih sredstava.

Detaljni pregledi i analize po pojedinim kulturnim djelatnostima dostupni su na ovom linku

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –