Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.04.2016.

Murjak u vlaku Beograd-Zagreb
Održava se
05.04.2016. u 19h


Franz Dobler je 2015. godine za svoj roman "Murjak u vlaku" (Ein Bulle im Zug, Tropen, Stuttgart 2014), "veličanstveni roman-noir" i "majstorsko djelo koje probija sve žanrovske granice", dobio Njemačku nagradu za najbolji kriminalistički roman. Sada će se i sam Franz Dobler ukrcati u vlak i doputovati iz Beograda u Zagreb, gdje je gost Književnog caféa u Goethe-Institutu, te se u razgovoru s piscem i urednikom Edom Popovićem predstaviti zagrebačkoj književnoj publici.


Predstavljanje će se održati 5. travnja 2016. s početkom u 19 sati u podrumu Galerije Klovićevi dvori, oružje je osim razgovora dvojice pisaca i kratki film, koji će Nebojša Vasić snimiti tijekom putovanja vlakom od Beograda do Zagreba: suputnici, prolaznici, zaposlenici željeznice spontano će čitati odlomke iz Doblerova romana "Murjak u vlaku" u hrvatskom i srpskom prijevodu.


***

Franz Dobler rođen je 1959. godine u Bavarskoj i s obitelji živi u Augsburgu. Dobler je pisac, novinar i DJ. Za svoje je romane, kratke priče i poeziju među ostalim osvojio Bavarsku nagradu za književnost te je urednik nekoliko glazbenih kompilacija. Osim toga je objavio biografiju Johnnyja Casha „The Beast In Me. Johnny Cash i neobični i lijepi svijet country-glazbe“ (Verlag Antje Kunstmann, 2006).


Edo Popović rođen je 1957. godine. Studirao je komparativnu književnost, hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Romani i zbirke priča su mu prevedeni na desetak jezika. Kao urednik u izdavačkim kućama SysPrint, Naklada Ljevak i OceanMore potpisao je pedesetak naslova prevedenih proza, eseja i publicistike, kao i proza hrvatskih pisaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –