Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.05.2018.

Nagrađivana engleska književnica Julia Donaldson, kreatorica Grubzona, gostuje u Zagrebu
Održava se
20.-22.05.2018.

Julia Donaldson: Grubzon

Grubzonovo dijete Donaldson Julia

U sklopu boravka Julije Donaldson u Zagrebu, Ibis grafika, izdavač čak 17 prijevoda ove poznate i nagrađivane engleske autorice čije su stihovane priče i slikovnice za najmlađe među najpopularnijim i najprodavanijim u svijetu, u suradnji sa zagrebačkom knjižarom Bookara organizira druženje s autoricom te potpisivanje knjiga 20. svibnja s početkom u 18 sati u knjižari Bookara (Maksimirska 39, Zagreb).

Dan kasnije, 21. svibnja, na Zagreb Book Festivalu, u sklopu podprograma Mala slova, u 12 sati održat će se točka Grubzon i prijatelji, u kojemu sudjeluju Julia i Malcolm Donaldson, uz prijevod Zrinke Kušević. Ista točka će se 22.5., također u 12 sati, održati bez prijevoda.
 

Julia Donaldson, nagrađivana engleska književnica, autorica je brojnih slikovnica, a njezina prva slikovnica "Skučena kuća" objavljena je prije više od dvadesetak godina, i osigurala joj je svjetski uspjeh i popularnost, a neke od priča poput Grubzona (The Gruffalo) postale su pravi klasici moderne dječje književnosti.

Osim Grubzona, popularna je i vještica iz priče Mjesta ima na metli svima, Grubzonovo dijete, Mali majmun u velikoj brizi te pustolovna priča o pužici koja je na leđima kita oplovila svijet… Priča o ljubaznom i nesebičnom divu Juri iz slikovnice Najotmjeniji div u gradu, jedna je od najpopularnijih među hrvatskim čitateljima, a to je prepoznalo i zagrebačko kazalište Trešnja koje je ovu prekrasnu priču pretočilo u kazališnu predstavu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –