Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagreb Book Festival ×

Najava • 16.05.2024.

Zagreb Book Festival: Plan B za klimatsku krizu – razgovor s Boštjanom Videmšekom

U programu Zagreb Book Festivala u četvrtak, 16. svibnja gostuje slovenski novinar, izvjestitelj iz svjetskih kriznih žarišta, Boštjan Videmšek koji će govoriti o svojoj knjizi 'Plan B – Pioniri borbe s klimatskom krizom i budućnost mobilnosti'. Ne propustite razgovor koji će voditi s nagrađivanom hrvatskom novinarkom Ivanom Dragičević.
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić

Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu međuodnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju. O knjizi 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić uz autroicu govore Jadranka Pintarić, Karolina Lisak Vidović, Ivica Prtenjača i Nives Tomašević, moderatorica.
Vijest • 12.05.2024.

Frekvencija tišine kao tema desetog izdanja Zagreb Book Festivala

Tišina, muk, šutnja – to su teme ovogodišnjeg Zagreb Book Festivala (ZBF). I hrabrost. Hrabrost koja je potrebna za sve frekvencije tišine. Hrabrost koja je potrebna za zaustavljanje i duboko osluškivanje. Hrabrost koja je potrebna za vrisak i progovaranje nakon tišine u kojoj vlada tamna šutnja. ZBF se održava od 13. do 17. svibnja u Zagrebu.
Razgovor • 18.07.2023.

Sibila Petlevski : Istina se mora tražiti u sebi, u osobnoj odgovornosti

Univerzalnost istine treba tražiti kroz spoznaju da mi sami možemo tome doprinijeti, a ne da uteg istine stalno prebacujemo na drugoga. Pitanje je kako izaći na kraj s time. Osobne istine nisu nužno nekompatibilne s općim istinama ukoliko ste dosljedni, ukoliko ih etički branite unutar sebe, argumentirate ih dobro spram drugih, a ne tjerate druge da prihvate neku od vaših opsesija koje se mogu pretvoriti u...
Razgovor • 29.05.2023.

Jeannette Fischer : Male su priče uvijek velike

Žrtveni jarac nikad nema ništa s onim što mu se projicira. On samo mora poslužiti kao skladište tuđe mržnje. Kad se mnogi slože oko žrtvenog jarca, to postaje apsolutno užasno i destruktivno. Znamo to iz povijesti, iz prošlosti i danas. Čovjek se ujedinjuje u mržnji. Mnogi misle da se ujedinjujemo u strahu. Nije istina, ujedinjuje nas zajednička mržnja.
Najava • 23.05.2022.

Osmi Zagreb Book Festival – Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva

Nakon teških pandemijskih godina ovoga se proljeća Zagreb Book Festival vraća osnažen i hvata se u koštac s jednim od najvećih problema današnjice – klimatskim promjenama. O mnogim važnim temama vezanim uz klimatske promjene promišljat će se, razgovarati i debatirati četrdesetak domaćih i stranih književnika, publicista, novinara i znanstvenika.
Vijest • 23.05.2021.

Program Zagreb Book Festivala na temu 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters'

Ovogodišnji Zagreb Book Festival, koji počinje u ponedjeljak 24. svibnja i traje do petka 28. svibnja 2021. odvija se u znaku teme 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters', koji će ponuditi odgovore kako učiniti knjige inkluzivnijima.Na Zagreb Book Festivalu o tim će temama biti riječ kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora...