Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagreb Book Festival ×

Razgovor • 27.08.2021.

Jul Maroh : Djeca ne nasljeđuju homofobiju

Duboko vjerujem da je privatnost područje političke borbe. Svi smo mi kulturološki uvjetovani, svi smo mi proizvodi onoga u što su nas oblikovali obitelj, škola, društvo i zajednica. Naša privatnost ne može se promatrati odvojeno od svega toga, a odgovor na pitanje javnog i privatnog još je izazovniji u ovom novom, digitalnom dobu.
Vijest • 23.05.2021.

Program Zagreb Book Festivala na temu 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters'

Ovogodišnji Zagreb Book Festival, koji počinje u ponedjeljak 24. svibnja i traje do petka 28. svibnja 2021. odvija se u znaku teme 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters', koji će ponuditi odgovore kako učiniti knjige inkluzivnijima.Na Zagreb Book Festivalu o tim će temama biti riječ kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora...
Najava • 24.05.2021.

Every Story Matters/Svaka priča je važna uskoro u Zagrebu

Every Story Matters (Svaka priča je važna) međunarodni je projekt koji se kroz suradnju šest europskih partnera bavi temom tzv. inkluzivne književnosti. O ovoj univerzalnoj temi promišljat će se u sklopu Zagreb Book Festivala kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora na kojima će gostovati značajni domaći i strani književnici, znanstvenici i novinari.
Tema • 06.06.2020.

Književni festivali nisu odustali – vraćaju se na jesen!

Organizatori naših najvećih književnih festivala, Petra Ljevak, Seid Serdarević, Roman Simić i Drago Glamuzina govore o tome hoće li se i kad festivali održati, kako strani autori reagiraju na mogućnost gostovanja i putovanja u Hrvatsku, na koje sve prepreke nailaze i kako pripremaju festivale u ovim otežanim okolnostima.
Najava • 07.06.2020.

Zagreb Book Festival 2020. propituje mogućnost nastavka života vođenog humanističkim načelima

Zagreb Book Festivala donosi seriju intervjua koji će se uz aktualnu temu života u okolnostima izazvanih pandemijom, pozabaviti kratkoročnim i dugoročnim posljedicama krize, promišljajući mogućnost života koji će i dalje biti vođen humanističkim načelima.
Najava • 22.05.2018.

Predstavljanja knjiga na Zagreb Book Festivalu 2018.

Kao i svake godine ZBF će predstaviti nove romane najznačajnijih hrvatskih autora te slušati poeziju i prozu nagrađivanih domaćih pjesnika i ponajboljih usmenih pripovjedača. Promocije novih knjiga, koncerti i bogat program za najmlađe i ove će godine biti uobičajena ponuda četvrtog Zagreb Book Festivala.
Najava • 21.05.2018.

Panel diskusije na Zagreb Book Festivalu 2018. : Raspored

Četvrto izdanje Zagreb Book Festivala bavi se temom #Selfie kulture, odnosno utjecaja koji moderna tehnologija ima na društveno-politička, ekonomska, intimna i identitetska pitanja, kao i na samu umjetnost. Neka od otvorenih pitanja pokušat će se rasvijetliti s raznih gledišta u razgovorima i panelima s ovogodišnjim gostima.