Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zagreb Book Festival ×

Najava • 25.05.2022.

Islandski pisac Andri Snær Magnason gostuje na Zagreb Book Festivalu

Cijenjeni islandski pisac i redatelj Andri Snær Magnason gostuje na Zagreb Book Festivalu gdje će predstaviti svoj bestseler 'O vremenu i vodi: Je li kasno da spasimo svijet'. Zagrebačkoj publici predstavit će se u četvrtak 26. svibnja u programu Razgovor s piscem a u srijedu, 25. svibnja bit će sudionik panel diskusije Klimatske promjene – sadašnjost, a ne budućnost.
Najava • 23.05.2022.

Rachida Lamrabet otvara osmi Zagreb book Festival

Otvorenje osmog Zagreb book Festivala održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u prostoru zagrebačkog Ritma grada (Gajeva 2). Program otvara panel diskusija 'Čuje li politika zvona za uzbunu?' koja će se održati u 18 sati te razgovor o knjizi 'Reci to nekome' flamansko-marokanske autorice Rachide Lamrabet u 20 sati.
Najava • 23.05.2022.

Osmi Zagreb Book Festival – Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva

Nakon teških pandemijskih godina ovoga se proljeća Zagreb Book Festival vraća osnažen i hvata se u koštac s jednim od najvećih problema današnjice – klimatskim promjenama. O mnogim važnim temama vezanim uz klimatske promjene promišljat će se, razgovarati i debatirati četrdesetak domaćih i stranih književnika, publicista, novinara i znanstvenika.
Razgovor • 27.08.2021.

Jul Maroh : Djeca ne nasljeđuju homofobiju

Duboko vjerujem da je privatnost područje političke borbe. Svi smo mi kulturološki uvjetovani, svi smo mi proizvodi onoga u što su nas oblikovali obitelj, škola, društvo i zajednica. Naša privatnost ne može se promatrati odvojeno od svega toga, a odgovor na pitanje javnog i privatnog još je izazovniji u ovom novom, digitalnom dobu.
Vijest • 23.05.2021.

Program Zagreb Book Festivala na temu 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters'

Ovogodišnji Zagreb Book Festival, koji počinje u ponedjeljak 24. svibnja i traje do petka 28. svibnja 2021. odvija se u znaku teme 'Želim tvoju priču' i projekta 'Svaka priča je važna/Every Story Matters', koji će ponuditi odgovore kako učiniti knjige inkluzivnijima.Na Zagreb Book Festivalu o tim će temama biti riječ kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora...
Razgovor • 21.05.2019.

Maria Ksiluri : Sklona sam ne vjerovati ljudima koji kod kuće nemaju knjige

Na kraju, nakon što se prašina slegne, s ili bez nagrada, recenzija... ostajete sami s vašim djelom, tako da je bolje nastojati biti najbolji što možete. Drugim riječima: kad pišem, pišem ono što bih voljela čitati, u čemu osobno uživam u pisanju. Moje pisanje možda nije potrebno svijetu, ali potrebno je meni; ako mi prestane biti potrebno, onda nema razloga da nastavim raditi.
Vijest • 02.05.2019.

Zagreb Book Festival 2019. – Vrli novi svijet

Zagreb Book Festival (ZBF) po peti će put ​otvoriti vrata Muzeja za umjetnost i obrt kako bi ljubiteljima knjiga tijekom šestodnevnog trajanja festivala ponudio bogat program u sklopu kojeg će gostovati renomirana imena domaće i strane književnosti. U fokusu će biti tema 'Vrli novi svijet' koja će se baviti čovjekom i društvom današnjice kroz različite aspekte.