Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 01.11.2016.

Nagradu 'Fran Galović' dobio Zoran Ferić za roman 'Na osami blizu mora'

Zoran Ferić: Na osami blizu mora

Na osami blizu mora Ferić Zoran

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mario Kolar (predsjednik), Željka Lovrenčić, Davor Šalat i Matija Ivačić, uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg, a u kojem je također pobijedila Ferićeva knjiga.


Iako kreću od klišeja Ferićeve priče su vrlo slojevite i kompleksne. Izraženo jednostavnom formulom; klišeji se dekonstruiraju, a ljetne avanture u pravilu zadobivaju obrise noćnih mora u stilu Davida Lyncha. Ništa manje od Ferića nismo ni očekivali. Rab je njegov otok, galebarstvo je njegova tema. Dapače, Ferić se ne drži dugo niti inicijalne formule iz prvih priča. Koncipiran kao roman o šest muških likova i dva ženska „Na osami blizu mora“ pokriva širok prostor i rodnom, i u geografskom, i u vremenskom smislu.

(iz kritike Dragana Juraka)

– Zoran Ferić - Nagrada Fran Galović 2016. –

Zoran Ferić dobitnik Nagrade "Fran Galović" 2016.

Nagradu Fran Galović za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga Na osami blizu mora Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo u sasta

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –