Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.04.2022.

Naklada OceanMore predstavlja knjigu 'Moj život s Milanom' Pavla Svirca
Održava se
28.04.2022. u 19h

Naklada OceanMore predstavlja knjigu "Moj život s Milanom" autora Pavla Svirca u četvrtak, 28. travnja 2022. u Atriju Teatra &TD u 19 sati.

Sudjeluju: Pavle Svirac, Tomislav Čadež Enes Vejzović.

Moj život s Milanom Svirac Pavle

Željko Špoljar, alias Pavle Svirac, novi je književni fenomen. Riječ je o književniku koji se originalnim, ironičnim tekstovima o hrvatskoj književnoj sceni u relativno kratkom vremenu poprilično brzo popeo na našem književnom proplanku, pa će mu sad biti teže ne pasti nego se uspentrati. Svirac u dosad još neviđenom zajebantskom tonu komentira pojave hrvatskog književnog sazviježđa, pri čemu, u prepoznatljivom diskursu, spaja zamjetnu erudiciju s rafiniranim humorom.

Boris Rašeta


***

Željko Špoljar rođen je 1975. godine u Zagrebu. Autor je romana "Gumeni galeb" (prva nagrada za neobjavljeni roman, Matica hrvatska, 2008.), "Štakorbar" (Nagrada „Drago Gervais“, 2013.) i "Petokoronaš". Objavio je zbirke priča – "Moj brat Felix Krull" i "Teškoće pri gutanju".

Pod pseudonimom Pavle Svirac izišle su mu knjige "Književna groupie", "Strovaljivanje", "Slikaranje" i "Kako biti hipster". Kolumnist je tjednika Nacional.

Pavle Svirac

Moj život s Milanom : Roman iz suvremenog života

  • Naklada OceanMore 04/2022.
  • 200 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321400

Istinska literatura, duhovita, urbana, lirska proza što neposredno reagira na Zagreb u pandemiji i nakon potresa; dijelom i triler, jer do zadnjeg retka knjige zajedno s autorom strepimo hoće li ga Možemo! izbaciti iz stana koji mu je kao zaslužnom umjetniku dodijelio Milan Bandić; štivo dakako pesimistično, ali i popunjeno toplim sentimentom kakav smo dosad nalazili jedino u sad već davnim feljtonima neprežaljenog Veselka Tenžere. (Tomislav Čadež)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –