Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Naklada OceanMore ×

Razgovor • 27.06.2023.

Gordana Farkaš Sfeci : Samo sam radila i radila i gurala tu svoju stvar

Nisam previše zamišljala kako će biti i gdje ću dospjeti, samo sam radila i radila i gurala tu svoju stvar i eto kad sam malo stala i otvorila oči, stanje je bilo dobro i zadovoljna sam skroz. Mi smo tihi obrt, nikad nisam željela biti velika firma gdje neminovno zbog velikih brojki izgubiš dodir s književnošću i ostaneš u vezi samo s knjigama.
Kritika • 06.06.2023.

Gloria Lujanović : Otac

'Otac' je portret svakog oca iz ruralnog miljea, posebno s hercegovačkog krša koji u svojoj povijesti nije imao previše vremena za poeziju, ali više nego dovoljno za dramu jer je svaki krvavi sukob za sobom ostavio neizbrisive tragove i narative koje u budućnost prenose nove generacije, preoblikujući ga u skladu s potrebama.
Kritika • 25.04.2023.

Damir Karakaš : Potop

Poznavatelji Karakaševa opusa neće biti iznenađeni fragmentarnom, krokijevskom fabulom lišenom tradicionalnih romanesknih postulata poput, primjerice, zapleta. Epizode reminiscencije na Hanu smjenjuju se s epizodama reminiscencija na pripovjedačevo rodno selo, roditelje i pojedine suseljane, a vremenski je okvir ovaj put početak devedesetih (mada to datumski nigdje nije precizno naznačeno).
Najava • 20.04.2023.

Novozagrebačko predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 19 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1 g, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'. Saznajte kako je to kad zamijenite zagrebačku adresu onom u malom i gotovo napuštenom selu Ribničke doline, između Kupe i Dobre.
Najava • 06.04.2023.

Predstavljanje knjige 'Max, Mischa i ofenziva Tet' - izbor mjeseca književnog magazina BestBook

Knjiga mjeseca u travnju po izboru magazina BestBook je "Max, Mischa i ofenziva Tet", autora Johana Harstada. Uz razgovor o knjizi mjeseca, književnik Miljenko Jergović i književnica i arhitektica Ena Katarina Haler uz moderatora Seida Serdarevića govorit će o jednoj od najpoznatijih knjiga svih vremena - 'Mali princ'.
Prevoditeljski kutak • 03.09.2021.

Najava prijevoda: Philippe Lançon – Zakrpan

Moram li biti francuski pisac i novinar ranjen u napadu na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo, u siječnju 2015. u Parizu, da bih mogla prevesti jedno od dojmljivijih, nježnijih i dirljivijih štiva? Moram li iskusiti dvadeset operacija, jednaku bol, patnju i strepnju, da bih mogla čitateljima prenijeti autorove riječi? Da je tako, književnost bi bila samotan dijalog, monolog čak, jer značilo bi da...
Najava • 16.12.2019.

Naklada OceanMore predstavlja knjigu 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. s početkom u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Naklada OceanMore predstavit će knjigu 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića. Knjigu će predstaviti autori Ljiljana Đorđević i Edo Popović, uz moderaciju urednice Nataše Medved.