Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 15.06.2015.

Naklada Semafora objavila slikovnicu 'Muka malog vuka' Renata Baretića i Davora Schunka

Renato Baretić: Muka malog vuka - promocija

Muka malog vuka Baretić Renato

Renato Baretić, višestruko nagrađivan i široj publici znani prozaik i autor uspješnice "Osmi povjerenik“ (kao i ostalih proznih i manje proznih djela), odlučio se okušati i u najizazovnijem dijelu književnosti, upravo onoj koja je namijenjena djeci i mladima.

Naklada Semafora objavila je Baretićevu slikovnicu "Muka malog vuka", a da bi sve funkcioniralo kako treba, Baretićev je tekst nadograđen ilustracijama Davora Schunka.

No, u ovoj naoko parafrazi velike "Ježeve kućice“, Baretić se, iako početnik u tom djelu, vrlo dobro snalazi. Ludizam i satirična glazura vrlo su mu bliski suradnici s kojima u stihovanom djelu govori o aktualnim odnosima koji su ujedno i univerzalni.

"Muka malog vuka“, djelo je koje će zasigurno zainteresirati sve dobne skupine, jer ga je moguće iščitavati i u njemu uživati na više razina. Kao svojevrsni logični nastavak ili suputništvo imat će vizualni identitet koji nije moguće svesti na puku ilustraciju. I kako se Baretić na svoj način poigrava i aktualizira vrhunski klasični predložak, tako će i "ilustracija“ biti igra predloškom same sebe, metailustrirajući, ili barem trudeći se to učiniti.

Renato Baretić

Muka malog vuka

  • Naklada Semafora 06/2015.
  • 69 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537341619

'Muka malog vuka' pisca Renata Baretića i ilustratora Davora Schunka, djelo je koje će zasigurno zainteresirati sve dobne skupine, jer ga je moguće iščitavati i u njemu uživati na više razina. Kao svojevrsni logični nastavak ili suputništvo imat će vizualni identitet koji nije moguće svesti na puku ilustraciju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –