Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Uvodnik • Piše: Nenad Bartolčić • 21.03.2005.

Napokon... novi web

Kako ukratko predstaviti ovaj projekt? Odrednica «portal za knjigu & kulturu» koju smo sami istaknuli zapravo je prilično neodređena i nedovoljno precizna, ali barem u glavnim natuknicama određuje web «Moderna vremena Info». Naime, ove su stranice zamišljene kao dio jednog obuhvatnijeg kulturološko-marketinškog projekta, koji bi u svojoj ukupnosti trebao pomoći da se informacije o hrvatskoj knjizi i nakladništvu, pa i o kulturi općenito, prezentiraju što širem krugu korisnika, a ne samo užem krugu tzv. znalaca. Jer, interesa za knjigu & kulturu u Hrvatskoj ima sasvim dovoljno, no problem je u načinu na koji se određeni sadržaji prezentiraju širem krugu ljudi, od načina na koji se oblikuje osnovna informacija pa do njene vizualne prezentacije.

«Moderna vremena Info» pokušat će uspješno pomiriti oba pristupa, u želji da budemo zanimljivi svima koje sadržaji iz sfere kulture i suvremenog života barem malo zanimaju. Ukoliko i sami kod nekih potaknemo interes za njih, zadovoljstvo će nam biti još veće.

Ali, nema previše smisla posebno predstavljati projekt nižući opisne rečenice, bolje da sami pogledate što vam nudimo. Slobodno komentirajte... i ono što vam se sviđa, i ono što vam se možda nije svidjelo, ili ono što niste našli a voljeli bi da bude zastupljeno na ovom webu. Jer, tek će interakcija nas kojih ga stvaramo i vas koji ćete ga, uvjereni smo, često posjećivati, dati ovim stranicama neophodnu živost, poticati protok najrazličitijih ideja, a to je osnova svakog dobrog projekta.

I da, molimo vas malo razumijevanja i strpljenja u ovim prvim danima uhodavanja, završnih testiranja «u živo», jer Internet je medij kojeg ne možete uspješno isprobati bez interakcije s korisnicima, tako da ćemo iz dana u dan «u hodu» dovršavati još neke segmente, počistiti eventualne bugiće i udariti zavšni glanc. Jer, ovo je tek početak, gotovo pola godine intenzivno smo pripremali ovaj projekt, osmišljavali ga, crtali, programirali, mijenjali, dorađivali, čistili od bugova... i kad malo bolje razmislim, ovo što danas možete vidjeti tek je kojih 60% od onoga što bi «Moderna vremena Info» trebala postati.

Ugodno vam surfanje!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –