Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.01.2022.

Natječaj kratke priče za mlade do 18 godina: Sve je lako kad si mlad?

Mladima Skåber Linn

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđu djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili. Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji… Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih.

Inspirirani knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise AisatoMladima“, u izdavačkoj kući V.B.Z. odlučili su pokrenuti literarni natječaj za mlade do 18 godina – Sve je lako kad si mlad?

Tekst poziva:

Hej ti, pozivamo te da nam pošalješ svoje priče, raspišeš se o temama koje danas muče mlade, o čemu sanjare, što ih ljuti i inspirira, što ih živcira? Vrijeme je da mladi dobiju prostor i da nam sami odgovore na ova pitanja – ako voliš pisati i želiš svoje misli pretočiti u kratku priču, bilo da je riječ o crtici iz tvog  života, života tvog prijatelj ili člana obitelji ili je riječ o fiktivnoj priči, reci nam kako je to biti mlad/mlada u ovim neobičnim, pandemijskim godinama. Zabrinjavaju li te klimatske promjene? Imaš li TikTok? Čime se želiš baviti kad odrasteš? Temu shvati onoliko široko koliko želiš, a mi se veselimo tvojoj priči!

Naš žiri marljivo će i savjesno odraditi svoj posao, a najbolje priče očekuju zanimljive i vrijedne nagrade. Želimo ti dobre priče!

Uvjeti natječaja:

Natječaj je otvoren do 31. siječnja u 23:59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Priče će ocjenjivati žiri u sljedećem sastavu: urednica Sandra Ukalović, prevoditeljica i stručna suradnica V.B.Z-a Nikolina Dadić, voditeljica društvenih mreža V.B.Z-a Vedrana Bibić, urednica dječjih knjiga Aleksandra Stella Škec i urednica Koraljka Penavin kao predsjednica žirija.

Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade bit će objavljene u ponedjeljak 7. veljače na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje priče bit će objavljene 15. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu. Autore/autorice tri najbolje priče (osim vječne slave) očekuju i bogati pokloni te paketi iznenađenja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –