Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Linn Skåber

Mladima

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Mišo Grundler
  • Ilustracije: Lisa Aisato
  • 12/2021.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535204480
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđi djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili.

Poznata norveška spisateljica Linn Skåber razgovarala je i družila se s mladim ljudima i bilježila njihova razmišljanja o životu, odrastanju, osjećajima, čežnjama. Prikupljene materijale pretočila je u male tekstove o velikim temama – iz perspektive mladih. Njihove su priče pitke i zabavne, no istodobno iznenađujuće jer se mladi svjedoci zrelo i hrabro suočavaju s obiteljskim i vršnjačkim problemima, preživljavajući u suvremenom društvu u kojem nedostaje topline i sigurnosti. Knjigu je svojim jedinstvenim rukopisom ilustrirala nagrađivana norveška umjetnica Lisa Aisato.

"Mladima" je jedna od najprodavanijih knjiga za djecu i mlade u Norveškoj, gdje je samo u godini objavljivanja, 2018., prodana u više od 65 000 primjeraka. Iste je godine osvojila Književnu nagradu društva Riksmåls za najbolju knjigu za mlade napisanu na norveškom jeziku.

 

Drugim očima gledam ljude, svoje tijelo i osjećaje otkako sam pročitao ovu knjigu. Počeo sam primjećivati ono što bi mi prije bilo promaknulo. (…) Prepoznajem se u mnogima od tih priča. Nisam pročitao bolju knjigu, dajem joj najvišu ocjenu. – Even Warsla Meen (15), čitatelj

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –