Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 15.10.2020.

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'
Održava se
15.10.2020.-01.01.2021.

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“. Na natječaju ZA najbolju GORKU priču mogu sudjelovati punoljetne autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu na hrvatskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. 

Priča ne smije prethodno biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s razmacima.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:
▪ prva nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna neto
▪ druga nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna neto
▪ treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna neto.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 6. ožujka 2021. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Natječaj je otvoren od 15. listopada 2020. do 1. siječnja 2021. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –