Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marija Jurić Zagorka ×

Najava • 16.12.2020.

Predavanje 'Nepoznata Zagorka: Što se krije u Hrvatskom državnom arhivu?'

Predavanje Ivane Kuhar 'Nepoznata Zagorka: Što se krije u Hrvatskom državnom arhivu?' održat će se u srijedu 16. prosinca putem Zoom platforme. Ovo izlaganje donosi sažet pregled dokumentacije u Hrvatskom državnom arhivu raspršene u osamnaest različitih fondova i zbirki s ciljem rasvjetljavanja poznatih i nepoznatih fragmenata Zagorkinog života.
Vijest • 15.10.2020.

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Natječaj je otvoren od 15. listopada 2020. do 1. siječnja 2021. godine.
Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 01.03.2018.

Svečarsko druženje uz 145. obljetnicu rođenja Marije Jurić Zagorke

Uoči 145. obljetnice od rođenja Marije Jurić Zagorke, u četvrtak, 1. ožujka u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održat će se prigodno svečarsko druženje. Uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana posjetitelji će moći razgledati dvije izložbe, zaigrati društvenu igru Strašne žene i pogledati film Zagorka.
Najava • 30.11.2017.

Razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić 'Kako ste?'

U zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke održat će se razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić 'Kako ste?'. Razgovor se održava na 60. obljetnicu smrti Marije Jurić Zagorke, a o knjizi će razgovarati Barbara Matejčić i Jelena Jindra.
Najava • 02.03.2016.

Obilježavanje 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije obilježava 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke. Tom je prigodom organizirano nekoliko događanja, od kojih dvije šetnje Zagorkinim tragom po gradu Zagrebu. U suradnji s Udrugom za razvoj 'uradi sam' kulture predstavit će se i DIY hologram s likom Zagorke.
Vijest • 10.07.2015.

Poziva za sudjelovanje na znanstvenom skupu Prakse, taktike i strategije rodnog otpora

Centar za ženske studije poziva na sudjelovanje na dvodnevnom znanstvenom skupu Prakse, taktike i strategije rodnog otpora koji će se održati u sklopu devetih Dana Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.