Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.03.2023.

Tko je počinio ubojstva na Krvavom mostu?
Održava se
31.03.2023. u 19:30h

Anđelka Kliment: Ubojstvo na Krvavom mostu

Dva ubojstva na Krvavom mostu, jedno nedavno, a drugo počinjeno prije pola stoljeća povezuju Zagorku i forenzičarku Irmu Steeg. Tko je ubio mladog konobara Domagoja Ivića koji je planirao napustiti Zagreb? Zašto je ostalo nerazjašnjeno ubojstvo mlade Agate Hosmina i koje tajne krije obitelj Hosmina?

U petak 31. ožujka 2023. s početkom u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizoviće (Preradovićeva 5, Zagreb) održat će se promocija novog romana Anđelke Kliment "Ubojstva na Krvavom mostu".
 

Ubojstva na Krvavom mostu Kliment Anđelka

Nakon uspješnog prvijenca, krimića "Ubojstvo na Mrežnici", Anđelka Kliment svoj drugi roman "Ubojstva na Krvavom mostu"  posvećuje Mariji Jurić Zagorki i motive iz romana velike književnice i publicistkinje upliće u novi krimić čiji naslov već asocira na Zagorkina djela.

Kao i u romanu „Ubojstvo na Mrežnici“, autorica je vjerna podžanru cosy crime i opisuje istragu koja se temelji na psihološkom portretiranju likova i istražnim razgovorima. Irma Steeg i Borna Herman slijed trag oba ubojstva i u istrazi se oslanjaju na intuiciju i sinkronicitete povezane sa Zagorkinim djelima. Podžanr cosy krimića nema otvorenog nasilja i žestoke akcije, već se istraga odvija kroz razgovore i sastanke, a ovaj put, pozornica je Zagreb, njegove ulice, trgovi i lokali.

Anđelka Kliment i u drugom romanu zorno prikazuje likove upletene u istragu za ubojstvo i vodi duhovite i dosjetljive dijaloge istražitelja s osumnjičenima, istodobno oblikujući likove umirovljene forenzičarke čije pronicljivo oko sve zapaža i mlađeg inspektora koji cijeni savjete i mentorstvo iskusnije kolegice.

Anđelka Kliment

Ubojstva na Krvavom mostu

  • Beletra 03/2023.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209505

Svoj drugi roman 'Ubojstva na Krvavom mostu' Anđelka Kliment posvećuje Zagorki i motive iz romana velike književnice i publicistkinje upliće u novi krimić čiji naslov već asocira na Zagorkina djela. Kao i u romanu 'Ubojstvo na Mrežnici', autorica je vjerna podžanru cosy crime i opisuje istragu koja se temelji na psihološkom portretiranju likova i istražnim razgovorima.

Anđelka Kliment

Ubojstvo na Mrežnici

  • Beletra 05/2022.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209390

Zelena Mrežnica, mirna Lašćina, zagrebačke ulice, trgovi i restorani pozornica su prvijenca Anđelke Kliment, tipičnog cosy crime romana u kojem se ubojstvo raspliće detekcijom i razgovorima u reprezentativnim prostorima. Kroz istragu o ubojstvu na Mrežnici, Anđelka Kliment daje sliku današnjeg Zagreba, hrvatskog društva, s posebnim fokusom na mlade i njihove ideale, razočaranja, izražavanje osjećaja i potrage za uzorima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –