Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 26.06.2024.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2024.
Održava se
16.07.2024.

Nagrada Kamov

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je Natječaj za Književnu nagradu Janko Polić Kamov koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.

Književna nagrada se dodjeljuje autoru za najbolje književno djelo (roman, zbirka kratkih priča, poezija), čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskom jeziku i izdano kod izdavača registriranog u Republici Hrvatskoj, u razdoblju od 1.7.2023. do 30.6.2024. godine (dalje: izborno razdoblje).
 
Predlagatelj djela može biti izdavač ili autor. Knjige (4 primjerka) šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), uz napomenu “Za Nagradu Kamov” naznačenu na pošiljci, a rok za slanje je utorak, 16.7.2024. (u slučaju dostave na adresu - od 9 do 14 sati).
 
Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa od 2.000,00 eur bruto i statue. Nagrada ne može biti podijeljena između više autorica ili više djela.

Žiri će objaviti listu finalista u listopadu, a nagrada će biti dodijeljena u studenom, na Kamovljev rođendan. Nagrada se ove godine dodjeljuje u Zagrebu.

Pravilnik Nagrade Kamov!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –