Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Janko Polić Kamov ×

Vijest • 02.06.2022.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2022.

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. U izbor ulaze djela objavljena u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 30. lipnja 2022. godine. Rok za slanje je 1. 7. 2022.
Vijest • 03.11.2021.

Objavljen uži izbor Nagrade Janko Polić Kamov

Žiri Nagrade Kamov koji čine Andrea Zlatar, Velid Đekić i Nikola Petković odabrao je naslove koji su ušli u uži izbor nagrade koja se dodjeljuje za književnu izvrsnost, autora Branke Arh, Ivane Bodrožić, Zorana Ferića, Drage Glamuzine i Martine Vidaić. Svečana dodjela Nagrade Kamov održat će se 17. studenog, na Kamovljev rođendan.
Vijest • 15.10.2021.

Širi izbor Nagrade Janko Polić Kamov 2021.

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je u srpnju 2021. natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Žiri Nagrade Kamov koji čine Andrea Zlatar, Velid Đekić i Nikola Petković (predsjednik žirija) odabrao je naslove koji su ušli u širi izbor.
Vijest • 01.07.2021.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2021.

Hrvatsko društvo pisaca raspisuje natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov, koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. U izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od 1.7.2020. do 30.6.2021. godine, a rok za slanje knjiga je petak, 16.7.2021.
Razgovor • 28.12.2020.

Neven Ušumović: Kapital govori talijanskim, upravlja hrvatskim, a čisti smeće bosanskim jezikom

Ovo je vrijeme borbe za očuvanje naših unutarnjih svjetova i naše međusobne isprepletenosti. Produbljuje se prije svega suosjećanje za egzistenciju (i nesagledivu složenost) drugih bića, kao i iskustvo onog nevidljivog, onog što podstiče imaginaciju, a taj doživljaj pruža upravo književni tekst svojom nadahnjujućom apstraknošću, a ne televizijski ekran svojom hipnotizirajućom omniprezentnošću.
Vijest • 21.11.2019.

Borivoj Radaković dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov za roman 'Hoćemo li sutra u kino'

Ovogodišnji dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov je Borivoj Radaković za roman 'Hoćemo li sutra u kino'. 'Zbog tematske inovativnosti, oštroga zadiranja u tabue, bespoštednog sondiranja bračnih mutnih odnosa, zbog 'brutalne', ali jezično sputane ljepote, ovaj Radakovićev roman daleko se izdiže nad najvišim vrhuncima psiho-socijalne, ljubavno-erotske proze u hrvatskoj književnosti." – stoji u priopćenju...
Vijest • 10.07.2019.

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2019.

Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Rok za slanje je 24. 7. 2019.