Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: Nenad Bartolčić • 26.01.2017.

Natječaj za Nagradu Višnja Machiedo 2017. za najbolje književno-esejističko djelo.

Hrvatski PEN centar

Bijela tinta Šafranek Ingrid
Europa x 10 Žmegač Viktor
Korice od kamfora Jambrešić Kirin Renata

Sa zadnjim danom siječnja 2017. godine istječe rok za prijavu književno-esejističkih djela za Nagradu Višnja Machiedo 2017. koju je Hrvatski PEN centar ustanovio 2013. godine.

Prva dobitnica Nagrade Višnja Machiedo bila je Ingrid Šafranek za knjigu "Bijela tinta".
Drugi dobitnik Nagrade Višnja Machiedo bio je Viktor Žmegač za knjigu "Europa x 10".
Treća dobitnica Nagrade Višnja Machiedo bila je Renata Jambrešić Kirin za knjigu "Korice od kamfora".


Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2015. do 15. prosinca 2016. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.
 
Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31.01.2017. (u slučaju dostave na adresu - od 9 do 14 sati).


Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.
Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Mladen Machiedo, Tonko Maroević i Sibila Petlevski, a dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a 27. ožujka 2017. godine – na rođendan Višnje Machiedo.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –