Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.05.2009.

Nova elektronička knjiga: roman 'Pojela ih kiša' Žarka Milenića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: roman “Pojela ih kiša” Žarka Milenića. Knjigu je u tiskanom obliku 1995. godine objavio zagrebački Meandar.

Trenutno je na stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 97 naslova.

Žarko Milenić rođen je 1961. godine u Brčkom, Bosna i Hercegovina, gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i školu za osnovno muzičko obrazovanje. Višu ekonomsku školu završio u Beogradu. Profesionalni je književnik. Prevodi književna djela s engleskog, ruskog, makedonskog i bugarskog jezika. Objavljuje drame, prozu, poeziju te književnu i kazališnu kritiku u nizu listova i časopisa te u radio emisijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj. Bavi se i novinarstvom. Urednik je, recenzent i autor pogovora niza knjiga. Prevođen je na slovenski, makedonski, bugarski, engleski, francuski, danski, grčki i albanski jezik. Nagrađivan je za pjesme, priče, drame i eseje.

O knjizi:
Bukač, mjesto radnje Milenićeva romana, malo je mjesto, negdje niz Savu, u kojem kiša neprestano pada i vječno je podne petka dvadeset i prvog ožujka - na samom rubu proljeća, ali još uvijek u zimi. Svi se stanovnici gradića vrte u utrtim krugovima svoje dnevne egzistencije, svojih ograničenih ciljeva i sitnih želja, razočaranja i bijeda. U Bukač se, nakon godina izbivanja i bogaćenja, vraćaju tri patuljasta brata Diklić kojima sve što su postigli (ako su što, osim novca, i postigli) nije ništa dok nemaju Bukač. Vrlo brzo Bukač i postane njihov, postane Diklićevac; svi koji im se priječe nestanu, a sve ostale kupe. Kiša pada, ali baš tako se njima sviđa; vode rastu, do grla i preko.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –