Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 17.11.2009.

Nove besplatne e-knjige : Ekran priče 01 i 02

"Besplatne elektroničke knjige” od danas su bogatije za dva nova besplatna naslova: zbornike “Ekran priče 01” i “Ekran priče 02”.
Zbornici su rezultat prva dva natječaja za kratku autorsku priču "Ekran priče", kojeg su organizirali IskonInternet (današnji Net.hr) i Naklada MD davne 2002. godine...

Trenutno je na stranicama “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 111 naslova.

O natječaju i zbornicima Ekran priče:

Život natječaja za kratku autorsku priču (950 do 2700 znakova) "Ekran priče", kojeg su tri puta zajednički organizirali IskonInternet (današnji Net.hr) i Naklada MD počeo je 9. studenog 2002. godine. Avantura je završila u lipnju 2006. godine, kada je Profil objavio četvrtu knjigu "serijala" Ekran priče.

U te nepune četiri godine ekran priče prilično je protresao domaći književni mjerni sustav. Uvjetno govoreći, radilo se o priči koja stane u jedan ekran, a zbog svoje "kratkoće" bila je vrlo poticajna ljudima koji se inače na bave pisanjem.

Osim što je bio najmasovniji u svojoj kategoriji, natječaj je bio jedinstven i zbog toga jer su svaku od knjiga svojim glasovima sastavili čitatelji, a mini-antologije koje su tako nastaje bile su izvanredni pokazatelj života onog nečega što u nedostatku boljeg naziva zovemo "hrvatska književna scena": u njih su uvršteni profesionalci i hobisti, poznati i nepoznati, priznati i nepriznati, svi oni koji imaju dovoljno volje, vještine, dobrih tekstova, sreće s čitateljima i pristup internetu...

U četiri godine natječaja, više od 2000 autora na natječaj je prijavilo više od 4500 priča. Iako u početku knjiga nije bila planirana, količina prijavljenih priča sama je dovela do ukoričivanja najboljih (...)

Stjepan Balent

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –