Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.02.2006.

Nove književne večeri i književna slušaonica!
Održava se
16.02.2006.

Književne večeri u SC- u idu dalje! I ovog će četvrtka na književni kauč zasjesti troje mladih autora. Ivan Turković - Krnjak čitati će kratke priče, Ana Kovačić Popov pjesme na engleskom i pokoju priču, a Marko Borić čitati će pjesme. Nakon Književnih večeri slijedi mrdanje bokova uz Književnu slušaonicu, te čavrljanje uz pivu ili čaj. Novi književni dejt je u četvrtak, 16. veljače, a mjesto radnje je Kafić &TD-a u 21 sat.

Ivan Turković - Krnjak rođen je u studenom 1988. u Zagrebu. Danas ide u treći razred 18. gimnazije. Od nižih razreda osnovne škole bavi se pisanjem. Sudjeluje u literarnim i novinarskim skupinama osnovne i srednje škole. Orijentiran je isključivo na prozu, uglavnom na kratku priču. Dosad se može pohvaliti s nekoliko javnih čitanja, prisustvovanjem na državnoj smotri prošlogodišnjeg Lidrana, sudjelovanjem u radionici kreativnog pisanja kod Zorana Ferića, te objavljivanjem u školskim novinama. Za njegove priče pripremite pivu i žedno uho.

Marko Borić rođen je 1979. u Zagrebu. Piše pjesme od osnovne škole, a stvara još i danas. U pripremi ima dvije zbirke pod naslovom: “NEMIRI MLADOG APOLONA” i “OKOVANI PLAVI DJEČAK”. Neke od pjesmama objavljene su u listu mladih “MI”, tjedniku za kulturu “Hrvatsko slovo”, te na natječaju «ERATO» 04. Ujedno je i član književne grupe “August Šenoa” u Zagrebu, a kako čita vlastite stihove možete čuti ovaj četvrtak.

Ana Kovačić - Popov piše pjesme na engleskom te priče od kojih neke objavljuje na blogu. Tko je, kako izgleda, što piše i koji joj je JMBG možete saznati u Kafiću &TD-a u četvrtak 16. veljače.

Voditeljica večeri je Mirna Bačun.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –