Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.11.2005.

Književne večeri u SC-u

Zagrebački SC-a poziva mlade autore da se prijave za sudjelovanje na književnim večerima koje se održavaju u prostoru Studentskog Centra. Natječaj omogućuje svima do 30 godina starosti da prijave svoje radove (priče, pjesme, eseje, kritike ili osvrte na knjige, kulturne i slične događaje) i gostuju na književnim večerima koje su zamišljene kao mjesto interakcije pisaca s publikom i obratno.

Ideja književnih večeri je da se u prostor Studentskog Centra privuku mladi pisci i spisateljice, bez obzira na žanr koji preferiraju. Radi toga je otvoren i stalni natječaj na stranicama SC-a na koje zainteresirani mogu poslati svoje radove od kojih svatko može posalati najviše pet radova (ili 15 pjesničkih radova), pri čemu nijedan ne smije biti dulji od pet kartica (9.000 slovnih znakova s razmacima). Također, na kraju ciklusa nastupa odabrani autori bit će objavljeni u Zborniku SC-a i/ili na web stranici SC-a.

U srijedu, 03. 11. 2005. održana je prva u nizu književnih večeri u SC-u, na kojoj se predstavilo četvero mladih i perspektivnih pisaca. Priče su čitati Andrija Škare, Krešimir Dujmić i Kruno Čudina, a poeziju Andreja Žapčić.

Voditeljica književnih večeri u SC - u je Mirna Bačun.

Više informacija na www.sczg.hr

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –