Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 10.09.2009.

Nove radionice kreativnog pisanja + pravopisa i glume

Centar za kreativno pisanje Sarasan poziva vas na nove radionice kreativnog pisanja. Uz pomoć vrsnih majstora predavača možete pohađati radionice: književnog prevođenja, radionicu pravopisa, radionicu pisanja romana, radionicu kratke priče, radionicu dramskog pisanja, radionicu poezije, radionicu pisanja scenarija, radionicu autorskog stripa i radionicu glume.
    
RADIONICA KNJIŽEVNOG PREVOÐENJA
Voditelj: Tomislav Kuzmanović

Nakon ljetne pauze, u novoj školskoj godini pokušat ćemo još jednom pronaći odgovore na pitanja: Što je književno prevođenje? Po čemu se ono razlikuje od drugih vrsta prevođenja? Što neki prijevod čini književnim?

Zajedno ćemo radit na prijevodima proze, poezije ili drame na hrvatski jezik i razvijati vlastite pristupe književnom djelu.
Počinjemo 22. rujna 2009. godine.

ŽELIM ZNATI VIŠE I BOLJE (HRVATSKI)
Voditeljica: Nives Opačić

Svakodnevno nailazimo na pogreške u pisanju hrvatskim standardnim  jezikom. U novinama, na web portalima, a nažalost i u knjigama.
Na konkretnim primjerima novinskih i književnih tekstova, profesorica Opačić će nas upoznati s osnovnim i najčešćim pogreškama u pisanju, a kroz pregled relevantne literature zajedno s polaznicima ispravljati greške i odgovarati na pitanja i dileme polaznika.

Prijavite se, počinjemo uskoro!

RADIONICA PISANJA ROMANA
Voditelj: Marinko Košćec

Ove jeseni radionica romana temeljit će se na kolaborativnom pisanju.
Jeste li ikada pokušali nešto slično?

Polaznici će zajedno, u skladu s pojedinačnim interesima, odabrati tematske i poetičke okvire budućeg teksta. Definirat ćemo zajedno likove i glavne odrednice fabule, artikulirati pripovjedni glas, a zatim postupno razrađivati i dograđivati elemente romana u nastajanju. Pisat ćemo zajedno, ali i samostalno, čitat napisano i zajedno se veseliti svakom novom poglavlju.

Ako vam ovo zvuči dovoljno zanimljivo, dođite i napišite svoj prvi roman!

RADIONICA KRATKE PRIČE
Voditelj: Miroslav Mićanović

Podijelite s nama uspomene ljeta. Ne čuvajte ih u zaključanim dnevnicima, napišite priču!
Novi ciklus radionice kratke priče počinje 15. rujna 2009.

Još ćemo jednom tražiti odgovore na pitanja: Kako nastaje kratka priča? Tko je pripovjedač kratke priče? Tematsko-motivski prostor kratke priče? Jezik i pričanje u svakodnevici? Kako kratku priču pisati - kako je čitati? Može li kratka priča biti: riječ, rečenica?

RADIONICA DRAMSKOG PISANJA
Voditelj: Tomislav Zajec

Želite napisati dramu, a ne znate kako?

Uz profesionalno vodstvo Tomislava Zajeca i kreativno okruženje na radionici, pomoći ćemo vam da dođete do ideje, oblikujete dramsku strukturu i razvijete likove. Pisat ćemo zajedno, čitat napisano i puno pričati, zabavljajući se pri tom u odličnom i poticajnom društvu.

Bez obzira da li imate iskustva u pisanju ili tek otkrivate svijet drame, javite se jer počinjemo 14. rujna 2009.

A oni koji žele još više, mogu izabrati:

RADIONICA POEZIJE
Voditelj: Silvestar Vrljić

RADIONICU PISANJA SCENARIJA
Voditelji: Goran Ferčec i Marjan Alčevskog 

RADIONICU AUTORSKOG STRIPA
Voditelj: Dušan Gačić

ili možda

RADIONICU GLUME
Voditeljica: Kostadinka Velkovska

Za prijave i obavijesti o radionicama zovite na tel. 01 2431 07, 091 5675140, pišite na e- mail: sarasan@net.hr ili zavirite na našu web stranicu http://www.sarasan.net/

PRIJAVE SU U TOKU!

 

 

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –