Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 06.12.2018.

Novi servis: Nakladnici i knjižari info – mrežno mjesto s informacijama za nakladnike i knjižare

Nakladnici i knjižari info

Možda jednog dana ipak postanemo bolje posloženo tržište knjiga, jer odnedavno nakladnicima i knjižarima na raspolaganju je jedan novi servis: Nakladnici i knjižari info – mrežno mjesto s informacijama za nakladnike i knjižare.

Riječ je o informativnom portalu namijenjenom nakladnicima i knjižarima koji je zamišljen kao mjesto na kojemu će se na temelju praćenja objava tijela državne, lokalne i područne (regionalne) samouprave, krovnih institucija i medija  objavljivati i ažurirati informacije važne za poslovanje nakladnika i knjižara.

Svrha je servisa objediniti sve informacije na jednome mjestu te na taj način olakšati i ubrzati poslovanje tvrtki koje koje se bave nakladništvom i knjižarstvom objavljivanjem informacija koje se odnose na dvije navedene djelatnosti.

Portal neće sadržavati objave o novim knjigama, akcije i predstavljanja nakladnika pojedinačno, razgovore s autorima i nakladnicima… jer fokus portala nije stavljen na proizvod i sredstvo  rada nakladnika i knjižara – knjigu, već na nakladništvo i knjižarstvo kao poduzetničke i gospodarske djelatnosti te će sadržaj portala biti u skladu s time.

Objavljivat će se aktualni zakonski propisi i regulative, javni natječaji, obavijesti o sajmovima, festivalima i manifestacijama, pozivi na radionice i edukaciju, vijesti iz područja poduzetništva i gospodarstva…
 

Nakladnici i knjižari info posluje na temelju besplatnog pristupa, a projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture u sklopu Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu.

Vlasnik i nakladnik portala: Srednja Europa d.o.o.

Grafičko i tehničko uređenje: Banian Itc. d.o.o.

Urednica portala: Alenka Barišić


Ukratko, riječ je o vrijednoj inicijativi koju će (nadamo se) nakladnici i knjižari prepoznati kao korisnu za njihovo poslovanje, te istu i podržati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –