Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.09.2008.

NOVO e-izdanje : 'Prvi korak u tamu' Ivane Simić Bodrožić

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” pedesetu knjigu u biblioteci Online: poeziju Ivane Simić Bodrožić “Prvi korak u tamu”.

Za istoimeni rukopis autorica je 2005. godine dobila nagradu 'Goran' za mlade pjesnike, a potom i nagradu 'Kvirin' Matice Hrvatske Sisak u kategoriji za najbolju zbirku pjesnika do 35 godina, te je ujedno i najmlađa autorica uvrštena u antologiju hrvatske poezije “Utjeha kaosa”.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 84 naslova.

O autorici:

Ivana Simić Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru, iz kojeg odlazi početkom rata. Djetinjstvo provodi u prognaničkom smještaju u Kumrovcu, a gimnaziju završava u Zagrebu. Danas je apsolventica studija filozofije i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poeziju počinje objavljivati 2005. god. u časopisima Vijenac, Quorum i radijskoj emisiji Danijela Dragojevića 'Poezija na glas'.

Pjesme su joj uvrštene u «Antologiju suvremene hrvatske poezije» (urednika Miroslava Mićanovića) «Utjeha kaosa» te u izbor «Suvremenog pjesništva Hrvatske» objavljenog u Sarajevskim sveskama (br.15-16, 2007.) Ervina Jahića.

Pjesme su joj objavljivane na raznim web stranicama posvećenima književnosti te prevođene na poljski i engleski, a kratka priča «Pričaj mi o tome» objavljena je u Jutarnjem listu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –