Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2017.

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood'
Održava se
03.12.2017. u 19h

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić "In a sentimental mood" (Sandorf, 2017.) održat će se u nedjelju 3. prosinca u 19 sati u zagrebačkom Kazalištu Gavella (Frankopanska 10)

Očekuje vas čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) i popratni jazz (Marko Lucijan Hraščanec).

Bolnu, dirljivu, a tako posebnu knjigu stihova napisala je (opet) Ivana Bodrožić. Bili zaljubljenik u jazz (mnogi od naslova pjesama izravna su posveta jazz klasicima, kao uostalom i njezin doista sjajno odabran naslov) ili ne, jednostavno je nemoguće da vas ovi stihovi ostave ravnodušnima. Ako se to i dogodi, to samo znači da ste potpuno oboljeli od bolesti koja tako fatalno proždire vrijeme u kojemu živimo. I ovi stihovi, a vjerujte mi, nema ni jednoga suvišnog, sasvim jasno pokazuju kako Ivana Bodrožić ne želi i nikada nije željela biti ni žeton ni adut ni u čijoj profiterskoj mapi stereotipa najšire društvene patologije.

Delimir Rešicki

Ivana Bodrožić

In a sentimental mood : Pjesme

  • Sandorf 09/2017.
  • 74 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN

Biti osjećajna, ali nikada i patetična, biti promišljena, izvanredno se lako i domišljato poigravati različitim načinima strukturiranja svojega pjesničkog pisma i konačno - i najvažnije - doista stići do one katarzične poetičnosti u najvišim i najdubljim registrima autorici je uspjelo na doista fascinantan način. (Delimir Rešicki)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –