Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Simić Bodrožić ×

Najava • 25.10.2019.

Spikigin: Ivana Bodrožić

Na Spikignu (u njegovoj već petoj godini!), u petak 25. listopada u zagrebačkom Caffeu Norris, nastupa Ivana Bodrožić. Ivana će kazivati priče oko dvije teme: 'Tko to može platiti ili kako pobijediti sustav' & 'Sve što niste znali, a nikad se niste usudili pitati u vezi književnih događanja'.
Najava • 03.12.2017.

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood'

Promocija zbirke pjesama Ivane Bodrožić 'In a sentimental mood' održat će se u nedjelju 3. prosinca u zagrebačkom Kazalištu Gavella. Očekuje vas čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) i popratni jazz (Marko Lucijan Hraščanec).
Najava • 14.02.2017.

Poezija u dvorištu : Ivana Bodrožić

Gošća tribine 'Poezija u dvorištu' koja će se održati u utorak 14. veljače u zagrebačkom Caféu u dvorištu, bit će pjesnikinja Ivana Bodrožić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 01.04.2016.

Predstavljanje romana Ivane Bodrožić 'Rupa'

Predstavljanje novog romana Ivane Bodrožić 'Rupa' održat će se u petak, 1. travnja u Vip Clubu u Zagrebu. O knjizi će govoriti Mirjana Rakić, Drago Hedl, Karolina Lisak Vidović, Goran Gavranović, Petra Ljevak i Ivana Bodrožić.
ČITAONICA • 17.03.2016.

Ivana Bodrožić : Rupa (ulomak)

Poglavlje 'Oči boje meda' sam odabrala zato što mi je jedno od najdražih u romanu, zato što sam, dok sam ga pisala, točno znala zašto se pisanjem bavim i zašto mi je to jedan od najboljih osjećaja. Stvarati priču, izmišljati i govoriti istinu. (Ivana Bodrožić)
Najava • 05.11.2014.

Europea u Dvorištu : Coen Simon

U sklopu ovogodišnjeg festivala Europea u Dvorištu održat će se tribina Čežnja kao smisao života na kojoj će gostovati nizozemski filozof Coen Simon, autor knjige 'Čekajući sreću : Filozofija čežnje'. Zašto smisao životu ne daje njezino ispunjenje, nego čežnja sama, saznajte u srijedu 5. studenoga, u zagrebačkom cafeu U Dvorištu.
Razgovor • 26.05.2014.

Ivana Simić Bodrožić : Svojim lirskim subjektima želim sve najbolje

Poznat je onaj magični efekt literature da kada nešto napišete, vrati vam se kao bumerang, često na vrlo cinične načine. Ne vjerujem u neku sudbinu, ali čim to izgovorim, iza ugla me čeka nešto da me demantira, neki tako precizno izrežiran događaj koji će učiniti da pomislim kako je baš onih pet minuta koje sam nekad negdje zakasnila bilo presudno za ostatak života. Dakle, ostavljam prostor...
Najava • 27.05.2014.

Ženska priča : Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina

U utorak 27. svibnja u zagrebačkom Bookcaffe-u održat će se još jedna Ženska priča, ovoga puta humanitarnog karaktera. Marijana Perinić ugostit će Tomicu Šćavinu i Ivanu Simić Bodrožić, a sav novac od prodaje njihovih knjiga uplatit će se za pomoć poplavljenim područjima u regiji.