Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.05.2014.

Ženska priča : Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina
Održava se
27.05.2014.

U utorak 27. svibnja u zagrebačkom Bookcaffe-u, s počekom u 20 sati, održat će se još jedna Ženska priča, ovoga puta humanitarnog karaktera.

Gošće večeri su Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina, a sav novac od prodaje njihovih knjiga i knjiga voditeljice, stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić, uplatit će se na račun Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima cijele regije.

Izdavačke kuće VBZ, Profil knjiga, Jesenski & Turk, Vuković & Runjić i Centar za kreativno pisanje donirat će prihod od knjiga. Kupnjom knjiga i vi ćete se uključiti u humanitarnu akciju pomoći poplavljenim područjima.

Tomica Šćavina (1975) diplomirala je psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu. Nakon toga je radila kao službenica u Britanskom Veleposlanstvu, konobarica na prekooceanskom brodu i tonska snimateljica na Hrvatskom radiju. Od 2006. godine posvetila se radu u području osobnog razvoja. Piše članke i kolumne za časopis Sensa i portal Net.hr, vodi terapiju pisanjem, surađivala je s prvim i trećim programom Hrvatskoga radija, te kreirala i vodila brojne psihološke i kreativne radionice za djecu i odrasle. Objavljene su joj dvije knjige iz područja osobnog razvoja «Unutarnji kompas» i «Koordinate sreće» u izdanju nakladničke kuće Planetopija i romani «Brod za Lajku» i «Povratak genija» u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk.

Ivana Simić Bodrožić, rođena je 1982. godine u Vukovaru, magistrirala na studiju filozofije i kroatistike. Zbirku poezije "Prvi korak u tamu" objavljuje 2005. godine za koju biva nagrađena na Goranovom proljeću nagradom Goran za mlade pjesnike. Za istu zbirku dobiva nagradu Matice Hrvatske, Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Poeziju objavljuje u raznim književnim časopisima; Vijenac, Quorum, Poezija, te biva uvrštena u antologiju suvremene hrvatske poezije "Utjeha kaosa" Miroslava Mićanovića, kao najmlađa autorica. Pjesme su joj prevođene na razne europske jezike, a ove godine izašao je prijevod cjelovite zbirke na španjolskom jeziku.

Roman "Hotel Zagorje" izlazi 2010. godine u izdavačkoj kući Profil za koji biva nagrađena nagradama: Josip i Ivan Kozarac (Povelja uspješnosti); Kočićevo pero, Banjaluka – Beograd (za vanredne uspehe u savremenoj Kiklop – za najbolje prozno djelo u 2010. godini. U veljači 2012., njemački prijevod romana "Hotel Zagorje" izašao je u uglednoj izdavačkoj kući Hanser, te u francuskoj Acte Sud. Do sada je objavljen i u Srbiji (Izdavačka kuća „Rende“) te u prijevodu na slovenski (Izdavačka kuća „Modrijan“). Prema istom djelu, kao koscenaristica, zajedno sa nagrađivanom bosanskohercegovačkom redateljicom Jasmilom Žbanić piše scenarij za igrani Dobitnica je Večernjakove nagrade „Ranko Marinković“ (2. mjesto) za najbolju kratku priču u 2011-oj godini. 2012. godine objavljuje zbirku pjesama "Prijelaz za divlje životinje" u izadavačkoj kući V.B.Z. 2014. godine izašla je zbirka kratkih priča "100% pamuk" također u izdavačkoj kući V.B.Z.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –