Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomica Šćavina ×

PODCAST • 09.01.2020.

PODCAST: Tomica Šćavina čita ulomke iz romana 'Soba na dnu mora'

'Soba na dnu mora' je roman koji je dijelom utemeljen na mojim stvarnim životnim iskustvima, a dijelom je fikcija. Tema koja ih sve na neki način okuplja je pitanje: što smo sve primorani u sebi zatirati, negirati, odbacivati, odnosno na neki način ubijati, da bismo preživjeli? Koja je cijena te dobre, kvalitetne adaptacije na zahtijeve ovog svijeta? Što je ono što gubimo?
Najava • 18.09.2019.

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine (Hena com, 2019) održat će se u srijedu 18. rujna u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Marina Vujčić, Tomica Šćavina i Vesna Tominac Matačić.
Najava • 29.10.2014.

Knjige na kauču : Želimir Periš i Mučenice

U okviru Festivala knjige i književnost PAZI, KNJIGA! održat će se književni program pod nazivom 'Knjige na kauču' na kojem će gostovati Želimir Periš, povodom njegove zbirke priča 'Mučenice'. Jesu li žene 21. stoljeća mučenice ili heroine, s autorom razgovaraju Ana Ðokić i Tomica Šćavina.
Najava • 27.05.2014.

Ženska priča : Ivana Simić Bodrožić i Tomica Šćavina

U utorak 27. svibnja u zagrebačkom Bookcaffe-u održat će se još jedna Ženska priča, ovoga puta humanitarnog karaktera. Marijana Perinić ugostit će Tomicu Šćavinu i Ivanu Simić Bodrožić, a sav novac od prodaje njihovih knjiga uplatit će se za pomoć poplavljenim područjima u regiji.