Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.09.2019.

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine
Održava se
18.09.2019. u 19h

Predstavljanje knjige "Soba na dnu mora" Tomice Šćavine (Hena com, 2019) održat će se u srijedu 18. rujna u 19 sati u Vinyl baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).

Knjigu će predstaviti:
Jagna Pogačnik, književna kritičarka
Marina Vujčić, urednica
Vesna Tominac Matačić, glumica
Tomica Šćavina, autorica

O knjizi:

Ponekad nastojimo preživjeti i sačuvati sebe na posve neočekivane načine. Đana, glavna junakinja Sobe na dnu mora, pokušat će se spasiti bijegom na prekooceanski brod koji krstari Karibima. Puna čežnje za slobodom i putovanjima, postat će pomoćnica konobara i zeteći se u neljudskom okruženju u kojem gigantska američka kompanija iskorištava ljude koji dolaze iz nerazvijenih ili ratom unesrećenih zemalja.

Iako je u radu na brodu vidjela spas, sad se i tamo mora spašavati, a to radi pišući pisma Tei, prijateljici koja je u svojim mladenačkim danima izvršila samoubojstvo. Tea nije uspjela preživjeti neprijateljski nastrojen svijet, a Đana radi sve da bi preživjela. U okrutnoj mašineriji najgore verzije kapitalizma u kojoj je jedina vrijednost novac, Đana u pismima Tei spašava svoju krhkost, emotivnost, senzibilnost, kreativnost, ljudskost – sve ono što je dijelila s Teom dok su prijevremeno odrastale u ratom pogođenim Vodicama, po skloništima, po granatiranim plažama i praznim srpskim vikendicama.

Tomica Šćavina

Soba na dnu mora

  • Hena com 08/2019.
  • 267 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592597
  • Cijena 119.00 kn

Ponekad nastojimo preživjeti i sačuvati sebe na posve neočekivane načine. Đana, glavna junakinja 'Sobe na dnu mora', pokušat će se spasiti bijegom na prekooceanski brod koji krstari Karibima... Tomica Šćavina ispisuje književnost koja koketira s poezijom i filozofijom, ali sadrži i mnoge odgovore na pitanja koja smo sebi postavljali.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –