Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.06.2021.

Novozagrebačka tribina: Ivana Bodrožić predstavlja roman 'Sinovi, kćeri'
Održava se
17.06.2021. u 18h

Na Novozagrebačkoj tribini gostuje autorica Ivana Bodrožić koja će predstaviti svoj novi roman „Sinovi, kćeri“.

Tribinu organizira Knjižnica Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1g, Zagreb), a druženje s autoricom i urednicom Dianom Matulić održat će se na otvorenom ispred knjižnice u Zapruđu, u četvrtak 17. lipnja 2021., u 18 sati.

Ivana Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru, Opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu, a magistrirala na studiju filozofije i kroatistike Sveučilišta u Zagrebu. Za zbirku poezije “Prvi korak u tamu“ objavljenu 2005. godine nagrađena je uglednom književnom nagradom Goran za mlade pjesnike te nagradom Matice hrvatske Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Roman „Hotel Zagorje“ (objavljen 2010. godine) dobio je nagrade Josip i Ivan Kozarac, Kočićevo pero, Kiklop za najbolje prozno djelo u 2010. godini. Dobitnica je Večernjakove nagrade „Ranko Marinković“ (2. mjesto) za najbolju kratku priču u 2011. godini, a 2012. godine objavljuje zbirku pjesama „Prijelaz za divlje životinje“. Slijede zbirka kratkih priča „100% pamuk" (2014.), politički triler „Rupa“ (2016.), zbirka pjesama „In a sentimental mood“ (2017.), slikovnica „Klara Čudastvara“ (2019.) te roman „Sinovi, kćeri“ (Hermes, 2020.)

Svaka knjiga Ivane Bodrožić događaj je za našu književnost, a njen novi roman „Sinovi, kćeri” bio bi novost bilo gdje na svijetu; tamo gdje piše zabranjeno, na mjestima koja se zaobilaze, Ivana tek počinje pisati i ide do kraja, do tajnih, najintimnijih kutaka, do zaključanog srca svih stvari i to radi s iznimnom lakoćom i ozbiljnošću. Po zahvatu epski, u načinu lirski, poetičan i polemičan, „Sinovi, kćeri” je roman o nama: kćerima i sinovima, onaj koji će se čitati, o kojem će se pisati i pričati – još dugo.

Olja Savičević Ivančević

Ivana Bodrožić

Sinovi, kćeri

  • Naklada Hermes 09/2021.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789534875049

Novi roman Ivane Bodrožić "Sinovi, kćeri" donosi priču o zaključanosti; onoj društvenoj, obiteljskoj i intimnoj kroz tri perspektive, majke, sina i kćeri. Ulančani u jednu priču u kojoj svatko dobiva pravo na svoju istinu, djeca koja pate za roditeljskom potvrdom, sinovi i kćeri koji žude za prihvaćanjem društva, roditelji oblikovani strahom koji zatim teško povređuju svoju djecu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –