Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.02.2016.

Obilježavanje 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke
Održava se
02.-06.03.2016.

Centar za ženske studije obilježava 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke. Tom je prigodom organizirano nekoliko događanja, od kojih dvije šetnje gradom Zagrebom.

U srijedu 2. ožujka priključite se podnevnoj šetnji Zagorkinim tragom po Zagrebu pod vodstvom Slavice Jakobović Fribec, prilikom koje će se predstaviti drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanja "Vodiča Zagorkinim tragom kroz Zagreb", (okupljanje kod spomenika banu J. Jelačiću u 12 sati) ili večernjoj šetnji Zagorkina priča pod kostimiranim vodstvom Martine Findrik i Ane Zbiljski kroz događaje iz Gričke vještice (okupljanje kod spomenika M.J.Zagorki u Tkalčićevoj ulici u 19 sati).

Svoj dokazak potvrdite na e-mail zenstud@zenstud.hr do 1.3. Broj sudionika/ca je ograničen na 40 osoba.
 

U nedjelju 6. ožujka u 12 sati pripremljeno je posebno iznenađenje. U suradnji s Udrugom za razvoj “uradi sam” kulture – Radiona/Zagreb Makerspace, predstavit će se DIY hologram s likom Zagorke.

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke otvoren je od 11-16 sati, na Zagorkin rođendan 2. ožujka, te u četvrtak 3. ožujka i nedjelju 6. ožujka (uz prikazivanje dokumentarno-igranog filma Zagorka autorice Biljane Čakić Veselič u 14 sati).

Pratite na facebook stranici Sretan rođendan Zagorka!

Slavica Jakobović-Fribec

Vodič Zagorkinim tragom kroz Zagreb

  • Centar za ženske studije 12/2015.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789536955503
  • Cijena 50.00 kn

Ovaj jedinstveni vodič kroz Zagreb opisuje dvadeset lokacija u Donjem i Gornjem gradu obilježenih životom i djelovanjem Marije Jurić Zagorke, spisateljice, političke novinarke, feministkinje i aktivistkinje. Kronološki i tematski uobličeni biografski podaci o Mariji Jurić Zagorki čitatelja pozivaju da se odvaži na interaktivnu šetnju gradom tijekom koje će upoznati i dosad nepoznate detalje iz života spisateljice.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –