Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.09.2020.

Obiteljski festival u parku: Uberi priču!
Održava se
26.09.2020. u 17h

Centar za kulturu Trešnjevka već osmu godinu organizira Obiteljski festival u parku koji će se održati u Parku Stara Trešnjevka u subotu, 26. rujna s početkom u 11 sati. Ova manifestacija donosi predstavu za djecu, sajam školskih knjiga, nastupe puhačkog i tamburaškog orkestra te dječjeg zbora, kreativne i dramske radionice, ples na svili i još mnogo toga.

U Parku Stara Trešnjevka, s početkom u 17 sati održat će se program UBERI PRIČU!. I ove godine, u malo izmijenjenom obliku, posjetitelji će moći brati slikovnice sa stabala Parka Stara Trešnjevka. Ovaj put berbi će prethoditi kombinacija pripovijedanja i slikanja – priču o Hruštu i Brodiću ispričat će, riječima i kistom, Sanja Lovrenčić i Mingsheng Pi, da bi se nakon toga djeca sudionici i sama okušala u slikanju na kineski način, uz pomoć Mingshenga Pija i Ive Valentić

Kroz događanje vodi animatorica Nikolina Manojlović Vračar. Sav materijal potreban za slikanje djeca će dobiti od organizatora. 

Uz Obiteljski festival, paralelno će se odvijati i akcija Tratinska se budi!, također u subotu, 26. rujna s početkom u 10 sati uz cijelu Tratinsku ulicu. Na samome početku jeseni, Centar za kulturu Trešnjevka i "Mapiranje Trešnjevke", kao jedan od Cekate-ovih projekata, organizira niz aktivnosti vezanih uz Tratinsku ulicu sa ciljem oživljavanja te danas vrlo zapuštene ulice i poticanja građana na pogled u prošlost i sadašnjost te ulice, ali i na razmišljanje o njenoj budućnosti. Aktivnosti te rujanske subote odvijat će se pod naslovom “Jane’s Walk u Zagrebu: Tratinska se budi!” obzirom da su dio akcije kojom “Mapiranje Trešnjevke” sudjeluje u globalnom projektu “Jane’s Walk” koji se već godinama odvija u mnogim zemljama svijeta.

Program će se sastojati od vođenih šetnji za građanstvo, radionica, igara i svih drugih mogućih aktivnosti u kojima će sudjelovati prije svega svi oni koji u Tratinskoj ulici žive, rade i/ili sudjeluju u njenom životu na neki drugi način. Posjetitelje očekuje bogat program koji počinje u ranu zoru, a završava u 20 sati uz stand-up nastup u dvorištu Tratinske ulice.

Više informacija!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –