Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.05.2019.

12. Festival dječje knjige otvara se programom 'Uberi priču!' u Parku Stara Trešnjevka
Održava se
07.-24.05.2019.

Festival dječje knjige slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti.

12. Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim programom za najmlađe pod nazivom "Uberi priču!" u utorak, 7. svibnja 2019. u 11 sati u Parku Stara Trešnjevka. Ovo događanje na otvorenom na neuobičajen način, i uz poseban estetski doživljaj, oživljava prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj.

Stotinjak slikovnica visjet će na stablima poput šarenih plodova, uz nastup mladih uličnih zabavljača, žonglera i klauna. Cilj događanja "Uberi priču!" je da svako dijete koje se toga dana pojavi u Parku Stara Trešnjevka ode kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom. Na događanju sudjeluju tri spisateljice za djecu: Silvija Šesto, Sanja Lovrenčić i Pika Vončina.

Manifestacija „Uberi priču!“ realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona. Popularna „berba slikovnica“, autorski je projekt Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja.

Festivalski program nastavlja se gostovanjem niza zanimljivih gostiju:

Četvrtak, 9. svibnja u 11 sati, Društveni dom Prečko
- Ksenija Kušec, suvremena hrvatska spisateljica za djecu

Utorak, 14. svibnja u 11 sati, CeKaTe 
- Sanja Pilić, najčitanija suvremena hrvatska spisateljica za djecu

Četvrtak, 16. svibnja u 11 sati, OŠ Montessori 
- Ana Đokić, književnica

Utorak, 21. svibnja u 11 sati, CeKaTe
- Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR

Četvrtak, 23. svibnja u 11 sati, Društveni dom Prečko 
- Marina Gabelica, književna teoretičarka

12. Festival dječje knjige se zatvara u petak, 24. svibnja u 11 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Ove godine je u sklopu Festivala raspisan natječaj za dječje literarne radove pod nazivom „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“. Pristigao je velik broj radova, a na završnom događanju Festivala bit će proglašeni pobjednici i uručene nagrade.

Organizira: Centar za kulturu Trešnjevka

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –