Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.02.2019.

Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj!
Održava se
17.02.2019. u 17:30h

Barbie & Blondie - običan susret na otoku Ižu

Pjesničko događanje Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj! održat će se u nedjelju 17. veljače 2019. godine u 17.30 sati u zagrebačkom književnom klubu Booksa.

Drugo po redu odvaljivanje poezijom u formi "obični susreti" nedjeljom u Booksi, posvećeno je otoku, temama i poetikama otoka i otočnosti.

Gošće su pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković. Čitat će se pjesme u kojima se otok provlači kao tema, te razgovarati o tome što je otok u poeziji, tko je pisao i inspirirao se otokom, koje su se autorice i autori nadahnjivali otokom. Svi su pozvani, posebno oni koji otok osjećaju u bilo kojem prostoru u sebi... Gosti mogu donijeti svoje vlastite pjesme o otoku ili pjesme omiljenih autorica i autora.

Za one koji žele znati više:

Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom uz svoju Facebook stranicu, pjesničke tribine te mali festival poezije u Bolu na Braču, širi svoje djelovanje na dnevne interaktivne "obične susrete" u kojem se teži zajedničkom druženju, čitanju i razgovorima o određenoj temi, poetici, autorici ili autoru. Nedavno je pokrenuta i akcija prikupljanja knjiga koje bi se zajednički čitale na "običnim susretima". Akciji su se odazvali brojni pojedinci, pjesnikinje i pjesnici, izdavači, poznati i nepoznati ljudi. Pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković darovale su svoje knjige, kao i brački pjesnik Ivica Jakšić Čokrić Puko:

*KOLIKI JE BROČ / Ivica Jakšić Čokrić Puko
Po dužini: dokle škrapa muči.
Po širini: dokle muore zibo.
Po visini: dokle galeb kriče.
Po jubavi: dokle suza kane.

Zvonimir Sutlović

O ljubavi i vrimenu

  • Matica hrvatska Zadar 06/2017.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532471052

Stvaralaštvo Zvonimira Sutlovića, kao i njegov život, duboko se naslanja na otok i na more. U rukopisu gotovo da nema ni jedne pjesme koja se ne događa ili kojoj nije poticaj more. Bez mora ne bi bilo otoka, a otok je Sutlovićev pravi dom i izvor životnoga iskustva bilo da se radi o radosti ili tuzi. I to je ono što ovu poeziju čini jedinstvenom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –