Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Odvalimo se poezijom ×

Najava • 26.08.2022.

Pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom' u Bolu na Braču

Šestu godinu za redom, posljednjeg vikenda u kolovozu, od petka 26. do nedjelje 28. kolovoza, u Bolu na Braču održava se mali pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom'. Autore i goste u Bolu očekuju tri dana poezije, druženja i razgovora u posebnom ambijentu na mjestima na otvorenom, s prirodnom kulisom mediteranskog pejzaža.
Najava • 10.04.2022.

Odvalimo se poezijom - donacijska razmjena knjiga, koncert i čitanje na Ribnjaku

Odvalimo se poezijom priređuje novu donacijsku razmjenu knjiga, čitanje povodom rođendana Vesne Parun i mali muzički program! Dođite u nedjelju 10. travnja u Centar mladih Ribnjak na kavu, čaj, druženje i ako želite, ponesite knjigu poezije koju želite donirati, a uz donaciju preuzmite neku od ponuđenih knjiga, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe.
Najava • 27.02.2022.

Humanitarna prodaja knjiga i Fašnikovanje na Ribnjaku

Nakon dvije uspješne humanitarne prodaje knjiga u prosincu na zagrebačkom sajmu Hrelić, 'Odvalimo se poezijom' u suradnji s Centrom mladih Ribnjak priređuje novu humanitarnu prodaju knjiga, prvenstveno pjesničkih. Sav prihod ide inicijativi 'Ljudi za ljude' koja pomaže osobama stradalima od potresa na Baniji.
Najava • 12.12.2021.

Odvalimo se poezijom na zagrebačkom Hreliću – humanitarno!

Pjesničko okupljanje 'Odvalimo se poezijom' ove će se nedjelje, 12. 12. od 8 do 12 sati održati na zagrebačkom Hreliću. Na sajmu će biti unajmljen mali prostor gdje će se održati cjelojutarnje čitanje te prodaja pjesničkih knjiga. Sve što se uprihodi od prodaje knjiga ide 'Humanitarnoj udruzi fajter' koja izravnim djelovanjem pomaže život beskućnika.
Vijest • 27.08.2021.

Bol na Braču se odvaljuje poezijom - počinje pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom'

Petu godinu za redom, posljednjeg vikenda u kolovozu, od petka 27. do nedjelje 29. kolovoza 2021. godine, u Bolu na Braču održava se mali pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom' koji je dio kulturne manifestacije Bolsko lito i organizacijski se održava uz podršku Centra za kulturu Općine Bol.
Najava • 24.11.2019.

Odvalimo se poezijom: Studeni se prelijeva – čitamo Tranströmera

Švedski nobelovac pjesnik Thomas Tranströmer posljednji je izbor u ovoj godini za nedjeljna čitanja tribine Odvalimo se poezijom. Gošća je prevoditeljica Sonja Bennet koja je sa švedskog prevela pjesme ovog značajnog pjesnika na hrvatski jezik. Voditeljica tribine je Sanja Baković.
Najava • 29.05.2019.

Odvalimo se poezijom - promocija knjige Marka Tomaša 'Trideset deveti maj'

U okviru pjesničke tribine Odvalimo se poezijom u zagrebačkom klubu Pločnik u srijedu 29. svibnja održat će se promocija nove knjige poezije Marka Tomaša, 'Trideset deveti maj', objavljene u izdanju naklade Jesenski&Turk.