Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Nenad Bartolčić • 21.09.2010.

Olja Savičević Ivančević - FB stranica

Nakon objavljivanja svoje najnovije knjige, prvog romana "Adio, kauboju" Olja Savičević Ivančević napokon se odlučila svoje mjesto potražiti i na Internetu, ispravno procjenjujući da joj je najjednostavnije otvaranje informativne, promotivne Facebook stranice (iako niti klasiča web stranica ne bi bila na odmet, blog više niti nije nužnost) koja će pratiti njene spisateljske aktivnosti.

Facebook stranica Olje S. I. za sada zadovoljava onaj primarni kriterij koji se od autorskih stranica na Facebooku uglavnom i očekuje, autorica ažurno prati recepciju svoje najnovije knjige (prenoseći kritičke osvrte, najave/izvještaje s promocija, intervjue i sl.), i u tom kontekstu stranica ispunjava svoju funkciju.

Ono što u ovakvom konceptu (za sada) ipak nedostaje u većoj mjeri je naglašenija prisutnost same autorice, stanovita razina personalizacije/intimizacije stranice (ali ne na način na koji se vode osobni Facebook profili, pretpostavljam da je autorici stalo da svoje "privatno" što jasnije odvoji od onog "poslovnog") već u smislu da pokuša uspostaviti još veću razinu interakcije s posjetiteljima stranice.

A da bi se to ostvarilo poželjno je dodavati nešto više vlastitih, spontanih bilježenja "svijeta oko sebe" (npr. od književnosti koju čita pa do svakodnevnih sitnica, ne nužno dnevne politike), što ne bi značilo da autorica od promotivne Facebook stranice gradi svoj personalni profil, već da se osoba koju slutimo u stranicama knjiga koje čitamo nalazi i tu negdje "u blizini".

Na taj bi način i broj zainteresiranih posjetitelja stranice s vremenom brže rastao, a imali bi razloga i češće svraćati jer bi stranica od svojevsrnog autoričinog "rss kanala" prerasla u malu zajednicu, mjesto intimnog druženja autorice sa svojom sve brojnijom čitateljskom publikom.

No, stranica je još mlada, puno mlađa od autorice same, i treba joj dati malo vremena ;-)

tinyurl.com/3axovsu

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –