Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.05.2017.

Otkrijte Zagreb kroz oči austrijskog pisca Karla-Markusa Gaußa
Održava se
23.05.2017. u 12h

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß, jedan od najboljih poznavatelja društvenih, kulturnih i književnih prilika Srednje Europe, predstavit će svoju knjigu "Oči Zagreba" u izdanju Frakture na Zagreb Book Festivalu u utorak 23. svibnja u 12 sati u razgovoru s urednikom Seidom Serdarevićem.

Suvremeni flâneur Karl-Markus Gauß Zagreb je posjećivao više puta, o njemu saznavao iz knjiga, šetao njime bez cilja, informirao se kod prijatelja, bilježio, te se u njega zaljubio. "Oči Zagreba" nisu vodič, ali kao trojezično hrvatsko-njemačko-englesko izdanje mogu poslužiti i u tu svrhu. Ovaj esej esencija je Zagreba u kojemu se prelamaju i spajaju njegova prošlost i suvremenost.

Karl-Markus Gaußom predstavit će svoju knjigu kroz šetnju Zagrebom. Pridružite se i otkrijte jedan drukčiji Zagreb kroz oči Karla-Markusa Gaußa!
11.45 – 12.00 - okupljanje sudionika u Kulturnom klubu u MUO-u
12.00 – 13.00 - šetnja gradom uz razgovor s autorom uz simultani prijevod s njemačkog
13.00 - završetak šetnje uz piće u atriju MUO-a

O autoru:

Europljani u izumiranju Gauß Karl-Markus

Karl-Markus Gauß rođen je u Salzburgu 1954., gdje i danas živi kao autor i izdavač časopisa Literatur und Kritik. Među knjigama koje je dosad objavio ističu se "Uništenje Srednje Europe" (1991.), "Europski abecedarij" (1997.), "Sa mnom, bez mene" (2002.) i druge. Knjiga "Europljani u izumiranju" dobila je Nagradu Albert Goldstein Austrijskog kulturnog foruma za promicanje suvremene austrijske književnosti u Hrvatskoj. Njegove su knjige prevedene na brojne jezike, a dobitnik je i mnogih nagrada poput Prix Charles Veillon, Georg-Dehio Preis, Mitteleuropa-Preis itd.

Karl-Markus Gauß

Oči Zagreba - Die Augen von Zagreb - The eyes of Zagreb

  • Prijevod: Milan Soklić , Andy Jelčić
  • Fraktura 05/2017.
  • 192 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668674
  • Cijena 139.00 kn

Čitajući Gaußa o Zagrebu, imamo priliku upoznati grad na drugačiji način, vidjeti njegovu povijest i kulturu, živjeti s njegovim stanovnicima, onima davnima i ovima sadašnjima, uključujući pisce, od najvažnijeg Miroslava Krleže pa sve do suvremenika. 'Oči Zagreba' nisu vodič, ali mogu poslužiti i u tu svrhu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –