Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.01.2019.

Otvoren natječaj za nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2018. godini

Klub krivaca Filipović Ljiljana

Hrvatski PEN centar raspisao je natječaj za nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2018. godini. 

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejistièko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2018. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječanj 2019. (u slučaju dostave na adresu – od  9 do 14 sati).

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete. 

Dobitnik/ca nagrade biti će proglašen/a 27. ožujka 2018. godine – na rođendan Višnje Machiedo.  
 

O nagradi:


Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejistièko djelo napisano na hrvatskom jeziku. Prva dobitnica Nagrade Višnja Machiedo bila je Ingrid Šafranek za knjigu "Bijela tinta" (Litteris, 2013). Drugi dobitnik bio je Viktor Žmegač za knjigu "Europa x 10" (Profil, 2014). Treća dobitnica bila je Renata Jambrešić Kirin za knjigu "Korice od kamfora" (Meandarmedia, 2015). Četvrta dobitnica Morana Čale za knjigu "O Duši i tijelu teksta: Polić, Kamov, Krleža, Marinković" (Disput, 2016). Peta dobitnica je Ljiljana Filipović za knjigu "Klub krivaca" (Izdanja Antibarbarus, 2017).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –