Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 13.01.2020.

Otvoren natječaj za Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2019. godini

Hrvatski PEN centar raspisuje natječaj za Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2019. godini. 

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2018. do 15. prosinca 2019. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb), a rok za predaju je 31. siječnja 2020. (u slučaju dostave na adresu – od  9 do 15 sati).

Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete. 

Ocjenjivački sud čine Tomica Bajsić, Nadežda Čačinovič, Mladen Machiedo, Tonko Maroević i Sibila Petlevski, a dobitnik/ca nagrade bit će proglašen/a 27. ožujka 2020. godine – na rođendan Višnje Machiedo.  

Hrvatski PEN centar ustanovio je 2013. godine Nagradu Višnja Machiedo. Prva dobitnica nagrade bila je Ingrid Šafranek za knjigu "Bijela tinta". Drugi dobitnik bio je Viktor Žmegač za knjigu "Europa x 10". Treća dobitnica bila je Renata Jambrešić Kirin za knjigu "Korice od kamfora". Četvrta dobitnica bila je Morana Čale za knjigu "O Duši i tijelu teksta: Polić, Kamov, Krleža, Marinković". Peta dobitnica bila je Ljiljana Filipović za knjigu "Klub krivaca". Šesta je dobitnica Dorta Jagić za knjigu "Veće od kuće".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –