Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.06.2014.

P. Ćorić, V. Bulatović i Ž. Periš pobjednici FEKP-ovog natječaja za kratku priču

Eto nam i dobitnika FEKP-ovog natječaja za kratku priču: 1. nagrada Petar Ćorić "Pripremajući Suicide Party"; 2. nagrada Vladimir Bulatović "Dobri plastični vojnik Hans" i 3. nagrada Želimir Periš "Dvaput godišnje" Čestitamo!


Pročitajte nagrađene priče:

1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija

Petar Ćorić: Pripremajući Suicide Party

2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce

Vladimir Bulatović: Dobri plastični vojnik Hans


3. Nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali

Želimir Periš: Dvaput godišnje


***

Na prvi književni natječaj Festivala europske kratke priče i partnera In Your Pocket pristigle su 343 kratke priče, a žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach te Vladimir Arsenić na Noći kratke priče u teatru &TD proglasio je pobjednike: Mislim da smo izabrali tri priče koje mogu reprezentirati i stajati u antologiji suvremene priče. Svih 15 priča koje su ušle u zadnji krug bile su izuzetno dobre, istaknula je članica žirija Diana Matulić.

Pobjedničku priču autor će čitati na završnoj večeri 13. Festivala europske kratke priče, 6. lipnja u zagrebačkom Vip clubu, nakon razgovora s proslavljenim američkim književnikom Davidom Vannom, koji počinje u 19 sati, u sklopu  "Igre zavođenja" u kojoj će kratke priče uz pobjednika čitati i Ivana Simić Bodrožić (Hrvatska), João Anzanello Carrascoza (Brazil), Zoran Ferić (Hrvatska) te Tommy Wieringa (Nizozemska).


***

Festival na dva dana odlazi u Šibenik!

 

Osobitost FEKP-a je i inzistiranje na tome da se svake godine održi u dva domaća grada pa se tako, uz obavezni zagrebački dio, jedan dio festivalske karavane ove godine na dva dana, 4. i 5. lipnja, seli na obalu - u Muzej Grada Šibenika te na Malu ložu.

Ipak, dio programa ostaje u Zagrebu pa će zagrebačka publika u srijedu, 4. lipnja, u Francuskoj Medijateci u 19 sati moći saznati gdje se Marici Bodrožić, autorici hrvatskih korijena, susreću "domaći" i "strani" jezici, a u 20 sati u književnom klubu Booksa predstavit će se dva mlada kratkopričaša, Davor Mandić sa svojom zbirkom priča "Valjalo bi me zamisliti sretnim" te Marko Gregur s novim naslovom "Divan dan za Drinkopoly".

 
13. Festival europske kratke priče
ugostio je dvadeset i tri pisca iz dvanaest zemalja, zemlja-partner Festivala u 2014. godini je Brazil, što je prvo opsežnije predstavljanje uživo ove velike književnosti u Hrvatskoj, a gradovi domaćini su Zagreb i Šibenik.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –