Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.04.2007.

Palunko utorkom : Goran Tribuson
Održava se
24.04.2007.

Palunko utorkom, serija razgovora sa domaćim scenaristima koji se jednom mjesečno održavaju u maloj dvorani kina Tuškanac nakon dva mlada scenarista-režisera – Antonia Nuića i Ognjena Sviličića, ugošćuje Gorana Tribusona, iskušanog scenarista, prozaika, predavača, književnika...

Goran Tribuson autor je pet scenarija za cjelovečernje igrane filmove: "Ne dao bog većeg zla", "Potonulo groblje", "Polagana predaja", "Srce nije u modi" i "Crvena prašina" te većeg broja radijskih i televizijskih scenarija kao i adaptacija i ekranizacija. Dobitnik je dvije "Zlatne Arene za scenarij" na pulskom festivalu i brojnih nagrada za svoj književni rad koji obuhvaća preko trideset knjiga koje žanrovski uključuju zbirke pripovijedaka, romane, autobiografske zapise... Surađivao je s većim brojem domaćih redatelja, a filmom se, osim u praktičnom smislu, bavio i u akademskoj karijeri te je tako na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirao s temom "Naracija u književnosti i filmu".

Uz to, Goran Tribuson je predavač kolegija Filmsko pismo na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te je od 2003. voditelj je scenarističke radionice Medijske škole, a od 2005. i mentor na scenarističkim radionicama Palunko koje, kao i Medijsku školu, organizira Hrvatski filmski savez.

Palunko utorkom projekt je Hrvatskog filmskog saveza, zamišljen kao mjesto na kojemu svi koji se bave ili žele baviti scenaristikom mogu saznati sve ono što nikada nisu imali prilike pitati pisce naših filmova direktno od njih!

Razgovori su otvoreni za sve zainteresirane.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –