Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 23.09.2015.

Pisci na mreži: Olja Savičević Ivančević

Pisci na mreži: Olja Savičević Ivančević

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" u organizaciji Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog računskog centra Srce i tvrtke Aquilonis.

Namjera je projekta u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Publika - prisutni učenici i nastavnici, kao i sudionici na udaljenim mjestima, u interakciji s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) - ulazi u njihove radionice, prolazi labirintima njihovih književnih tekstova, dobiva pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Organizatori projekta žele izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što se, nerijetko, čini da ono jest.


Pogledajte virtualni susret u kojem je 29. studenog 2011. gostovala Olja Savičević Ivančević.

– Pisci na mreži - Olja Savičević Ivančević –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –