Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 08.01.2017.

Pisci na mreži: Senko Karuza

Pisci na mreži: Senko Karuza

Prsa u prsa Karuza Senko
Teško mi je reći : Sabrane priče Karuza Senko

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" koji se danas provodi u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

Namjera je projekta u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Publika - prisutni učenici i nastavnici, kao i sudionici na udaljenim mjestima, u interakciji s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) - ulazi u njihove radionice, prolazi labirintima njihovih književnih tekstova, dobiva pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?


Pogledajte virtualni susret u kojem je 2. prosinca 2015. gostovao Senko Karuza.


***

Senko Karuza rođen je u 1957. u Splitu. Djetinjstvo je proveo na otoku Visu. Školovao se u Visu, Splitu i Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je u mnogim novinama i časopisima. Priče su mu uvrštene u razne antologije, preglede i izbore te prevođene na strane jezike. Senko Karuza je direktor Književnog festivala Mare, Mare! i osnivač neformalnog Multimedijalnog mobilnog centra za istraživanje alternativnih načina preživljavanja na malim i pučinskim otocima.

– Pisci na mreži - Senko Karuza –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –