Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 20.08.2018.

Pisci na mreži: Korana Serdarević

Korana Serdarević

Eksperiment Irene Tot Serdarević Korana

Početkom 2011. godine startao je projekt "Pisci na mreži" koji se danas provodi u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

Namjera je projekta u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Publika - prisutni učenici i nastavnici, kao i sudionici na udaljenim mjestima, u interakciji s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) - ulazi u njihove radionice, prolazi labirintima njihovih književnih tekstova, dobiva pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?


Pogledajte virtualni susret u kojem je 28. ožujka 2018. gostovala Korana Serdarević. Voditelji su Miroslav Mićanović i Mirela Barbaroša-Šikić.

Pročitajte i razgovor s Koranom Serdarević (Mogućnost prijateljstva je možda najtoplija i najnesebičnija ljudska osobina) koji je za Moderna vremena vodio Srđan Sandić u travnju 2015.

A o knjizi "Eksperiment Irene Toth" za naš portal pisala je Vesna Solar.
 

Korana Serdarević

Nema se što učiniti Serdarević Korana

Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, a bila je i suradnica nekih tjednika i portala. Od 2013. zaposlena je kao gimnazijska profesorica, a honorarno se bavi i prevođenjem s engleskog jezika.

Godine 2013. osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče (nagradu Ranko Marinković za priču "Kravosas" i nagradu Zlatko Tomičić za priču “Ptice”), a objavljivala je u svim relevantnim književnim časopisima te na Trećem programu Hrvatskog radija.

Objavila je zbirku priča "Nema se što učiniti" (Fraktura, 2015.) i roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.).

– Pisci na mreži - Korana Serdarević –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –